La Liga

Messi négy perc alatt fordított, nyert a Barcelona

Egygólos hátrányból a hajrában fordított az FC Barcelona az Osasuna otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának vasárnapi meccsén.

Idén februárban bődületes meglepetést okozott az Osasuna a spanyol bajnokságban, a pamplónai gárda odahaza 3-2-re verte az FC Barcelonát. Ahogy akkor, úgy most sem az Osasuna volt a párharc esélyese, ennek ellenére a hazaiak ismét meglepték a katalánokat: a 17. percben Lamah balról küldte középre a labdát, Llorente pedig jobbról, éles szögből, kapásból a hálóba bombázott (1-0). A 25. percben egyenlíthetett volna a Barca, Daniel Alves jobbról passzolt középre, Iniesta üresen érkezett és nagy helyzetben fölé püfölte a labdát. Mentségére szóljon, a lövés pillanatában felpattant előtte a labda. A szünetig fölényben játszott a vendégcsapat, ám a hazaiak kapusa, Andrés Fernández különösebb bravúrok nélkül hárította a próbálkozásokat.

Lionel Messi

A második félidő első negyedórájában nem tudott újítani a Barcelona, az Osasuna tökéletesen zárt és néha elől is zavart okozott. Tito Vilanova, a katalánok mestere megpróbálta felrázni együttesét, Fábregas helyett Pedrót küldte harcba, majd 20 perccel a zárás előtt Iniestát Xavival váltotta. A 70. percben növelhette volna előnyét az Osasuna, Busquets cselezni próbált saját térfelének közepén, Nino szerelte, kapura tört a labdával és 13 méterről a bal oldali kapufát találta telibe. Meccslabda volt... Két perccel később Alexis Sánchez is tisztán lőhetett, középről, 16 méterről tüzelt, Fernández védte.

A 76. percben kérdéses góllal egyenlített a Barca. A jobb oldalon akciózott a vendégcsapat, Alexis lesen vett át egy passzt, ám a támadás tovább haladt. Pedróhoz került a labda, térült-fordult, majd középre játszott, Alexis tovább tolta, Messi pedig hat méterről a kapuba pöckölt (1-1). A 80. percben már a Barcelona vezetett, Jordi Alba bal oldali passzát Messi ballal, belsővel, 13 méterről a jobb sarokba küldte (1-2). A katalán csapat keservesen megszenvedett a győzelemért.

Két fordulót követően a Barcelona hat, az Osasuna nulla ponttal áll.

Primera División
2. forduló
Osasuna-Barcelona 1-2 (1-0)
Gól: Llorente (17.), ill. Messi (76., 80.)
 
Később rendezik:
Getafe-Real Madrid 21 órakor
Granada-Sevilla 21 órakor
Valencia-Deportivo la Coruna 23 órakor
 
Hétfőn rendezik:
Valladolid-Levante 20:00
Atlético Madrid-Athletic Bilbao 22:00
 
Szombaton játszották:
Real Betis-Rayo Vallecano 1-2 (1-1)
Espanyol-Real Zaragoza 1-2 (1-0)
Real Sociedad-Celta Vigo 2-1 (0-0)
Málaga-Mallorca 1-1 (0-0)
  • Osasuna - Barcelona 2012-08-26 19:00:00