Serie A

Az Inter simán nyert, a Roma szenvedett, Tőzsér győzelemmel debütált

Az Internazionale 3-0-ra nyert az újonc Pescara vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság első fordulójában. A Roma kétszer is hátrányban volt, de végül egy pontot szerzett a catania ellen. Tőzsér Dániel csereként mutatkozott be a Genoában, amely magabiztosan verte a Cagliarit.

A Milanhoz hasonlóan egy átalakult, "új" Inter kezdte meg az új idényt. Andrea Stramaccioni csapatát sokan leírták, de a Pescara ellen húsz perc alatt két gólt lőve jelezték, hogy az ellenfélnek nincs sok keresnivalója ellenük. A 17. percben Zanetti lódult meg a jobb oldalon, továbbadta a labdát Militónak, az argentin keresztpassza után Sneijder balról a rövid sarokba lőtt (0-1). Két perc múlva Sneijder indította Cassanót, aki balról önzetlenül Militónak passzolt, a csatár közelről a léc alá vágta a labdát (0-2).

A gólok után veszélyesen játszott az élvonalba 19 év után visszatért Pescara, a 44. percben Cascione fejesét nagy bravúrral védte Castellazzi. A második félidőre elcsendesedett a játék Pescarában, de ez tökéletes volt a kék-feketéknek. Az 58. percben Sneijder jobb oldali ívelését Zanetti fejelte alig a kapu mellé. Guarín és Milito ziccerben rontott, Coutinho már nem: Milito jobbról, laposan továbbított, Coutinho pedig közelről vágta a labdát a hálóba (0-3). Az Inter magabiztos, önbizalomnövelő győzelemmel rajtol, Antonio Cassano gólpasszal debütált, és a mutatott játékkal is elégedett lehet Massimo Moratti elnök-tulajdonos.

A Roma-Catania találkozó sokáig eseménytelenül telt, a 24. percben Lodi 20 méteres szabadrúgása zúgott el Stekelenburg kapuja felett. A hazaiak támadtak többet, de egy szabadrúgásból a Catania került előnybe: Almiron lövése Marchese elé került, aki jobbról a hosszú felsőbe helyezett (0-1).

A második félidő elején szintén szabadrúgásból egyenlíthetett volna a Roma, de Lamela bombáját kitornázta Andujar. Rögtön utána a szögletből Osvaldo találta el a bal kapufát. A Roma próbálkozásait végül siker koronázta, az 59. percben Osvaldo balról, ollózva lőtt a bal felső sarokba, gyönyörű góllal egyenlített Zdenek Zeman együttese (1-1). Csak tíz percig maradt ez az állás, a jobb oldalon Lodi passzolt a bal szélen érkező Gomeznek, aki a hosszú sarokba lőtt (1-2). Zeman cserékkel próbálta felrázni csapatát, és a Tottit váltó Nicolas López a hosszabbításban pontot mentett a Romának. (2-2)

Tőzsér Dániel bemutatkozott a Genoában, a 67. percben állt be Felipe Seymour helyére, csapata ekkor 1-0-ra vezetett a vendég Cagliari ellen, a hajrában Ciro Immobile biztosította be a győzelmet.

A Szuperkupát elbukó Napoli három gólt szórt vendégként a Palermónak, a Lazio Hernanes góljával nyert Bergamóban az Atalanta ellen. A Chievo 2-0-ra verte a végére tíz emberre fogyatkozó Bolgonát, az újonc Torino ikszelt Sienában.

Serie A, 1. forduló:
AS Roma-Catania 2-2 (0-1)
gól: Osvaldo (59.), López (90+1.), illetve Marchese (29.), Gomez (69.)
 
Atalanta-Lazio 0-1 (0-1)
gól: Hernanes (17.)
 
Chievo-Bologna 2-0 (0-0)
gól: Pellissier (65.), Cruzado (79.)
kiállítva: Pérez (87. - Bologna)
 
Genoa-Cagliari 2-0 (0-0)
gól: Merkel (51.), Immobile (85.)
 
Palermo-Napoli 0-3 (0-1)
gól: Hamsík (45+2.), Maggio (79.), avani (88.)
 
Pescara-Internazionale 0-3 (0-2)
gól: Sneijder (17.), Milito (19.), Coutinho (81.)
 
Siena-Torino 0-0
 
Korábban:
AC Milan-Sampdoria 0-1 (0-0)
gól: Costa (59.)
 
Szombaton játszották:
Juventus-Parma 2-0 (0-0)
Fiorentina-Udinese 2-1 (0-1)