Serie A

A Juve megmutatta, de ki válaszol? - lapszemle

A címvédő Juventus - amely veretlenül nyerte az elmúlt szezont - hazai környezetben magabiztosan, 2-0-ra nyert a Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság nyitófordulójának szombati játéknapján.

„ A Juve megmutatta, de ki válaszol?” - tette fel a jogosnak tűnő kérdést a címvédő tegnap esti sikerét követően a La Gazzetta dello Sport. A rózsaszín újság szinte a teljes vasárnapi címlapját a Juventus győzelmének szentelte, megemlítve, hogy a nemrég az Interhez kerülő Cassano csak a kispadon kezd a Pescara otthonában.

„Juve Ale’!” - állt hatalmas betűkkel a Parma legyőzését követően a Tuttosport mai első oldalán. A köztudottan Juve-párti sportnapilap címlapján kitért Vidal kihagyott büntetőjére illetve Pirlo véleményes -ám szabályos- góljára.

”Sempre prima” vagyis „Mindig elsők” írta internetes oldalán a Tuttosport, amely természetesen a Contét helyettesítő Massimo Carrerát is megszólaltatta a hazai győzelem után. „A döntéseket én hozom, ugyanakkor a szerepek egyértelműek. Én csak helyettesítem Antoniót. Amennyiben visszatérhet, elfoglalom a régi pozíciómat. Egy ideje már együtt dolgozunk, tudom, hogy gondolkodik a játékról. A kihagyott büntető? Két játékos van kijelölve, Vucinic és Vidal. Aki épp jó formában érzi magát, az lőhet.”- mondta a büntető elvégzése körül kialakult kisebb vitával kapcsolatban Carrera. A torinói klub edzője egyébként Vidal és Marchiso remeklésének tulajdonította a második félidőben bemutatott helyenként látványos játékot. Arra a kérdésre, miszerint a félidőben üzenetet kapott Contétól, egyértelmű választ adott az első Serie A-s győzelmét ünneplő tréner. „Ez egyszerűen nem igaz, a telefonomat fent hagytam a csapatbuszon, szóval nem kaptam egyetlen üzenetet sem.” - állította Carrera.

Claudio Marchisio csapatkapitányként értékelhetett a 2-0-ás siker után. „Nem ez volt az első alkalom, hogy én voltam a kapitány. De az jó érzés, hogy eddig csak nyertünk, mikor rajtam volt a karszalag. Conte hiányát természetesen megérezzük, de Carrera is nagyon jó szakember, tudja, mikor kell belenyúlni a meccsbe. Vasárnap csak egy mérkőzésre fogok figyelni, a Napoli találkozójára.”- nyilatkozta Marchisio.

Roberto Donadoni, a Parma trénere a Skynak adott interjújában határozottan kijelentette, nem kíván a játékvezető döntésével foglalkozni, de utalt rá, hogy a Mirante által védett büntetőt nem feltétlenül kellett volna befújni.

„E’ sempre grande Juve” vagyis „Még mindig nagy ez a Juve” írta vasárnapi címlapján a Corriere dello Sport. A római kiadású sportlap, másik két „társához” hasonlóan kitért az egykori munkaadóját (konkrétan a Milan ügyvezető igazgatóját, Adriano Gallianit) kritizáló Antonio Cassanóra, és a Fiorentina tegnap esti hazai győzelmére is.

Végül nézzük az osztályzatokat. A La Gazzetta dello Sportnál az egyik új torinói igazolás, Asamoah lett a mezőny legjobbja. Az Udinesétől érkező középpályáshoz hasonlóan Andrea Pirlo is a kiválónak mondható 7-es osztályzatot kapta. A másik gólszerző, Lichtsteiner 6.5-et kapott a Gazzettától.