Síugrás

Visszatérését tervezi a sírepülő világrekorder

  • VNA

Néhány hónapig bírta csak síugrás nélkül Johan Remen Evensen, aki februári távozása után most már a visszatérést tervezi.

Újra tervezi a versenyzést a norvégok egykori síugrója, Johan Remen Evensen. A sírepülés világcsúcstartója még télen, a vikersundi sírepülő vb előtt jelentette be, hogy felhagy a sportággal, pár hónap elteltével viszont már komolyan gondolkozik azon, hogy újra léceket csatoljon.A 26 éves sportoló azzal magyarázta visszavonulását, hogy elege lett a sportággal együtt jár koplalásból. "Nem tudtam már többet a súlyvesztésre, az étkezésre koncentrálni, egyszerűen elegem lett belőle. A szervezetem jelezte, hogy elég volt" - adta meg akkor a sportág elhagyásának okát Evensen, aki néhány hónap után már más színben látja a világot. 

Evensen visszavonulása váratlan volt, a visszatérés is hasonlóan gyorsan érkezhet - Fotó: fisskijumping.com

"Arról álmodom, hogy visszatérek. Persze ez nem lesz egyszerű, ehhez az is kellene, hogy a testem, a szervezetem alkalmas legyen a versenyzésre" - nyilatkozta sokat sejtetően a norvég Dagbladet című újságnak a norvég ugró, aki az utóbbi hónapokban felépítette új lakóházát és emellett pedig több televíziós csatorna állásajánlatai között is válogathatott. A norvég lap úgy tudja, hogy Evensen egyelőre nyitva hagyta a visszatérésre vonatkozó kérdéseket és korábbi csapattársához, Anders Jacobsenhez hasonlóan hamarosan elkezdheti az edzéseket. 

"Ha visszatérek, azt csak úgy fogom megtenni, hogy ugyanolyan 100%-os munkát végzek, mint előtte. Enélkül nem is lenne értelme megpróbálni" - tette hozzá Evensen, aki tavaly februárban ugrotta az azóta is érvényes (246,5 méter) sírepülő világcsúcsot.