La Liga előzetes

Pintérék Barcelonában szereznék meg első pontjaikat

Négy mérkőzést rendeznek a Primera División 2. fordulójának szombati játéknapján, köztük a Pintér Ádámot foglalkoztató Zaragoza az Espanyol otthonában lép pályára.

Espanyol-Real Zaragoza 21:00
Tv: Sport 2
hatharom-tipp: 1

Az előző szezonban épp csak bennmaradt Zaragozában Pintér Ádám az első fordulóban csak a kispadra ülhetett le, így csapata nélküle szenvedett vereséget hazai pályán az újonc Valladolidtól. Az Espanyol szintén vereséggel kezdte az idényt, de a barcelonaiak a Mallorca vendégeként kaptak ki, így saját közönségük előtt most mutatkoznak be.

A magyar válogatott középpályása a hathárom.hu-nak egy korábbi interjújában elmondta, hogy szerinte csapatának azért is kell rendre a kiesés ellen küzdenie, mert minden évben rengeteg az új játékos, akiknek össze kell szokniuk. Nos, ezen a nyáron is bőven volt mozgás az együttesnél, de az Espanyol sem a nyugalom szigete volt az átigazolási időszakban. A nevek alapján viszont mindenképp a katalán együttesnek sikerült jobban az erősítés, elég, ha csak a Törökországból újra spanyolhonba érkező portugál Simao Sabrosát vagy a világ- és Európa-bajnok hátvédet, Joan Capdevilát említjük.

A Zaragozának tehát nem biztos, hogy sok esélye van az idénykezdet gyors kijavítására, de valamikor el kell kezdeniük a pontok gyűjtögetését, és a következő körben a Málaga ellen sem biztos, hogy könnyebb feladatra számíthatnak. A harc a kiesés ellen tehát elkezdődött.

  • Espanyol - Zaragoza 2012-08-25 21:00:00
  • Malaga - Mallorca 2012-08-25 23:00:00
  • Betis - Rayo Vallecano 2012-08-25 21:00:00
  • Real Sociedad - Celta Vigo 2012-08-25 19:00:00

Málaga-Mallorca 23:00
Tv: Sport 2
hatharom-tipp: x

Állítólagos pénzügyi nehézségek ide, távozó kulcsemberek oda, a Málaga nem nagyon kezdhette volna jobban a szezont. Manuel Pellegrini együttese az első bajnoki fordulóban egy hajrában szerzett góllal legyűrte a Celta Vigót, hét közben pedig 2-0-ra verte a Panathinaikoszt a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A görögök elleni siker ugyanakkor egy kis terhet is rakott a gárda chilei mesterére, hiszen a BL-főtábla már karnyújtásnyira van, nem kellene elszúrni a lehetőséget.

Így nem lepődnénk meg, ha némileg tartalékos felállásban küldené ki csapatát a Mallorca ellen, amely az izraeli Tomer Hemed révén két góllal nagyjából keretbe foglalta, és 2-1-re megnyerte az Espanyol elleni nyitómeccsét. A szigetlakók az előző idényben a nyolcadik helyen végeztek, sokáig a nemzetközi szereplésre is volt esélyük, de az épp a változatos eredményeket hozó idegenbeli meccseiken bukták el. Többek között Málagában is kikaptak tavasszal 3-1-re, így favoritnak most sem neveznénk őket. Azért egy pontra jók lehetnek, ha nagyon spórolósra veszik a figurát a hazaiak.

Primera División
2. forduló
Real Sociedad-Celta Vigo 19:00
hatharom-tipp: 1
Real Betis-Rayo Vallecano 21:00
hatharom-tipp: 1
Espanyol-Real Zaragoza 21:00
hatharom-tipp: 1
Málaga-Mallorca 23:00
hatharom-tipp: X
 
Vasárnap játsszák:
Osasuna-Barcelona 19:00
Getafe-Real Madrid 21:00
Granada-Sevilla 21:00
Valencia-Deportivo La Coruna 23:00
 
Hétfőn játsszák:
Real Valladolid-Levante 20:00
Atlético Madrid-Athletic Bilbao 22:00