Bundesliga

Az utolsó pillanatban vitték el a három pontot a Farkasok Hajnaléktól - videó

  • SZA

Utolsó pillanatban kapott góllal maradt alul Hajnal Tamás csapata, a Stuttgart a Wolfsburg vendéglátójaként. A kezdőként a szünetig pályán lévő, majd lecserélt középpályás lapos mérkőzésen vett részt, ahol azonban az utolsó húsz percben bepörögtek az események, s végül Ibisevics kihagyott tizenegyesét Bas Dost torolta meg: a holland csatár fejesével 1-0-ra nyertek a Farkasok.

A két félidő csaknem ugyanazon pillanata hozta a Stuttgart - Wolfburg mérkőzés addigi két legnagyobb helyzetét. Az első félidő 22. percében szépségdíjas fejessel szerzett volna vezetést a VfB, ha Maza nem lesről fejel Benaglio hálójába. De mivel a partjelző nagyszerűen szúrta ki a szabálytalanságot, így nem középkezdéshez, csak szabadrúgáshoz tehette le maga elé a labdát a svájci kapus.

A két csapat úgy gondolta, ennyi elég is az izgalomból, így inkább csak lefülelt beadásokra és már a középpályán meghiúsult kontrákra korlátozódott a következő háromnegyed óra. A 68. percben azonban előbb Bokának, majd nem sokkal később Cacaunak is eszébe jutott, hogy ha félidő közepe van, akkor valamit tenni kell, így az elefántcsontparti (szintén lesről) közelről fölédurrantott, majd a brazil-német próbálkozott messziről, ám a helvét hálóőr magabiztosan védett.

  • VfB Stuttgart - Wolfsburg 2012-08-25 20:45:00

Ettől felébredtek a játékosok mindkét oldalon: az előző Európa Liga egyik hőse, Diego lőtt a bal kapufa mellé (Ulreich alig tudta mellétolni a zúgó lövést), majd Ibisevics került kétszer egymás után helyzetbe. Az első lövését még védte üggyel-bajjal Benaglio, ám a 86. percben a bosnyák Pogatetz elé került, aki nem látott mást megoldást a megállítására, mint a lerántást. Tizenegyes! A büntetőt azonban a sértett előbb a nagyot védő svájci kapusba, majd a kipattanót az üresen tátongó, ásítozó, kilométer nagyságú kapu helyett emberi ésszel felfoghatatlan módon a lelátóra küldte.

Az egykori hoffenheimi támadónak az előző holland bajnokság gólkirálya, a nyáron Wolfsburgba igazoló Bas Dost mutatta meg, hogy is talál a kapuba egy vérbeli csatár: Vieirinho jobb oldali beadását a 90. percben középről, öt méterről fejelte a kapuba, így az utolsó utáni pillanatban rabolt a Mercedes Benz Arénából pontot a Volkswagen-gyári csapat! 0-1!