Premier League

A United vártnál nehezebb győzelmére Rooney sérülése vet árnyékot

A Manchester United 3-2-re nyert a vendég Fulham ellen az angol labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában. A Vörös Ördögök a 3. percben hátrányba kerültek, de gyorsan újítottak és már a szünetre elhúztak két góllal, végül Nemanja Vidics öngólja tette izgalmassá a hajrát.

Manchester United-Fulham

Ahogy az várható volt, Robin van Persie a Vörös Ördögök kezdőjébe került, de Sir Alex húzott egy merészet, Wayne Rooneyt csak a kispadra jelölte - a csatár tavaly decemberben padozott utoljára bajnokin. Michael Carrick ezúttal is középső védőt játszott, Valencia viszont eredeti posztján szerepelt, Rafael volt a jobbhátvéd.

A 3. percben szabadrúgáshoz jutott a Fulham, Bryan Ruiz remekül vette észre Damien Duffot, visszagurította neki a labdát, a támadó kapásból, laposan a hálóba suhintott (0-1). Nem sokáig örülhettek a londoniak, a 10. percben megvillant Robin van Persie bal lába, Evra beadásánál megelőzte Hangelandot és a bal felsőbe lőtt (1-1).

Az egyenlítő gól után magára talált a United, gyakorlatilag kapuja elé szögezte a Fulhamet. A sokadik támadás a 35. percben újabb gólt eredményezett: szöglet után a lecsorgó labdát Tom Cleverley távolról küldte kapura, Schwarzer kiütötte, de Sindzsi Kagawa elé, a japán három lépésről passzolt a hálóba (2-1). Pár perc múlva Kagawa a kapufát találta telibe, a kipattanót Rafael rúgta be, de lesről. Még az első félidőben javíthatott a brazil bekk, Ashely Young balról ívelt a túloldalra, Rafael a kapuba fejelt (3-1). A 44. percben szépíthetett volna Martin Jol együttese, Alexander Kacaniklic lövését David De Gean Mladen Petric elé ütötte, ismétlése a spanyol portás hátsó feléről pattant a felső lécre.

A második félidőben a Vörös Ördögök könnyedén tartották kezükben az irányítást, de visszavettek az iramból. Az 59. percben Robin van Persie Youngnak szánt ívelésébe tette bele a fejét Rafael, a labda a kapu mellé szállt. A meccs háromnegyedénél szó szerint a semmiből jött a Fulham második gólja, Nemanja Vidics és De Gea nem értette meg egymást egy bal oldali beadását, a labda a szerb védő sarkáról került a hálóba (2-3). Sir Alex Welbecket és Rooneyt is pályára küldte, a 70. percben viszont De Gea bravúrja kellett a hazaiaknak, Dembélé távoli bombáját, majd a közeli ismétlést is védte. A hajrában a United egyik legjobbja, Rafael dönthetett volna, 18 méteres lövéséra nyújtóznia kellett Mark Schwarzernek.

A 87. percben Cleverley lőtt kapura 18 méterről, a labda elkerülte a bal alsó sarkot, a hosszabbításban Rooney emelt Schwarzer ketrece fölé. Vidics öngóljából végül nem lett baja a Manchester Unitednek, amely 3-2-re nyert és megszerezte első győzelmét a PL-ben. A Vörös Ördögök hívei és Ferguson Wayne Rooney miatt aggódhatnak, a 94. percben Rodallega nem szándékosan belelépett stoplisával a csatár combjába, Rooney lábán teljesen felszakadt a bőr, hordágyon vitték le a pályáról.

A többi mérkőzésen

Továbbra is nyeretlen a Tottenham André Villas-Boassal, a Newcastle elleni vereség után a Spurs sokáig vezetett a West Bromwich ellen, de James Morrison az utolsó pontban egy pontra mentette a meccset a birminghamieknek. Gera Zoltánt ezúttal nem szerepeltette Steve Clark.

Az Everton a Manchester United után az Aston Villát is legyőzte, David Moyes gárdája már a szünetben 3-0-ra vezetett a Villa Parkban, a hazaiak csak kozmetikázni tudták az eredményt. Az Everton ezzel megszerezte története 100. győzelmét a Premier League-ben.

A Sunderland-Reading találkozót elhalasztották, Sunderlandra hatalmas eső zúdult, a Fény Stadion pályája használhatatlanná vált.

Premier League, 2. forduló:
Aston Villa-Everton 1-3 (0-3)
gól: el-Ahmadi (75.), illetve Pienaar (3.), Fellaini (31.), Jelavic (44.)
kiállítva: C. Clark (58. - Aston Villa)
 
Manchester United-Fulham 3-2 (3-1)
gól: Van Persie (10.), Kagava (36.), Rafael (41.), illetve Duff (3.), Vidics (64. - öngól)
 
Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 1-1 (0-0)
gól: Assou-Ekotto (74.), illetve J. Morrison (91.)
 
Norwich City-Queens Park Rangers 1-1 (1-1)
gól: Pilkington (11.), illetve Zamora (19.)
 
Southampton-Wigan Athletic 0-2 (0-0)
gól: Di Santo (51.), A. Cone (89.)
 
Korábban:
Swansea City-West Ham United 3-0 (2-0)
gól: Rangel (20.), Michu (29.), Graham (64.)
 
Később:
Chelsea-Newcastle United 18:30
 
A Sunderland-Reading találkozót a felázott pálya használhatatlansága miatt elhalasztották.
 
Vasárnap:
Stoke City-Arsenal 14:30
FC Liverpool-Manchester City 17:00