Premier League

A United a Fulham ellen javítana renoméján, a Chelsea megszökne a riválisok elől

Az angol labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának szombati játéknapján győzelmi kényszerben lép pályára a Manchester United, a Chelsea ellenben tovább szárnyalhat.

Manchester United-Fulham 16:00
Tv: Digisport 1
Hathárom-tipp: 1

“Láttam a Fulham Norwich elleni 5-0-ás győzelmét, minden elismerésem az övék. A 30 játékosból legalább hat órási tapasztalattal rendelkezik. De most mi játszunk otthon, és gyorsan túl kell tennünk magunkat a hétfőn történteken” – mondta Sir Alex Ferguson. Nos, az előző szezon ezüstérmese meglepetésre kikapott a nyitányon az Everton vendégeként. A skót mester utóbb elismerte, nem aknázták ki eléggé Robin van Persie tudását, így minden bizonnyal az új szerzemény Wayne Rooney éktársra lesz az első perctől. A sérülések terén ugyanúgy állnak, foghíjas a védelem, de Sir Alex máris bedobná a mélyvízbe a balhátvéd Alexander Büttnert, ez esetben Patrice Evra húzódna be középre.

A londoniak 2003 óta az eső győzelemre készülnek az Old Traffordon. Akkor Lee Clark, Steed Malbranque és Junichi Inamoto góljával nyert a Fulham, és közel harmincéves (idegenbeli) átkot tört meg. Martin Jol nyolcadszorra kísérli meg begyűjteni a United skalpját aktuális csapatával, érdekesség, hogy a holland szakember évekkel ezelőtt visszautasította Ferguson asszisztensi állásajánlatát.

„A legfontosabb, hogy ne kényszerítsék ránk akaratukat. A saját játékunkat kell játszanunk, minél több gólhelyzetet kell kialakítanunk, és ha sikerül egy, vagy akár két gólt lőnünk, akkor már mindene esélyünk megvan a győzelemre” – fogalmazott Martin Jol. A trénernek továbbra is Clint Dempsey miatt fő a feje, a Liverpoolba tartó gólerős támadó aligha utazik el Manchesterbe.

  • Man. United - Fulham 2012-08-25 16:00:00
  • Tottenham - West Bromwich 2012-08-25 16:00:00
  • Chelsea - Newcastle 2012-08-25 18:30:00
  • Aston Villa - Everton 2012-08-25 16:00:00
  • Norwich - QPR 2012-08-25 16:00:00
  • Southampton - Wigan 2012-08-25 16:00:00
  • Sunderland - Reading 2012-08-25 16:00:00
  • Swansea - West Ham 2012-08-25 13:45:00

 

Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 16:00
Hathárom-tipp: x

A hosszú sérülése után a Liverpool ellen fantasztikus góllal visszatért Gera Zoltán a vereséggel rajtolt Tottenham Hotspur stadionjában lép majd pályára a West Bromwich színeiben – minden bizonnyal ismét a kezdőben, a Gera, Morrison, Odemwingie trió támogathatja Shane Longot.

Scott Parker és Younes Kaboul továbbra is sérült, de a Spurs előző évi menetelésnek egyik letéteményese, Emmanuel Adebyor végleg a White Hart Lane-re került, és alighanem egyből a kezdőbe a birminghamiek ellen, ahogy a védő Jan Vertonghen is debütálhat.

„Szeretjük a nagy kihívásokat. Megpróbáljuk megismételni a múlt heti eredményt, nem lesz könnyű, de a játékosok is élvezik az ilyen feladatokat. Nagyon jó hangulatúak voltak az edzések a héten, a srácok fel vannak dobva, remélem, szombaton is ilyen lesz a hangulatunk” – mondta Steve Clark.

„Csalódottak vagyunk a múlt heti eredmény miatt, de itt az alkalom a javításra. Észnél kell lennünk, mert halálosak a kontráik. A Newcastle ellen nagyon jól védekeztünk, erre most is nagy szükség lesz” – fogalmazott a kolléga, André Villas-Boas.

Chelsea-Newcastle United 18:30
Tv: Digisport 1
Hathárom-tipp: x

A Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea nemcsak az első fordulóban, a Wigan vendégeként, de a hétközi, előrehozott mérkőzésén, a Reading ellen is nyerni tudott (1-2-ről), így hat pontjával listavezető, kilenc ponttal pedig kényelmesen várhatná az Európai Szuperkupát. Ugyanakkor szombaton már komolyabb rivális, az elmúlt idényben ötödikként zárt, most az Európa Liga-selejtezőben is érdekelt Newcastle United vár rá. A Szarkák cserecsapatukkal ikszeltek a görög Atromisz otthonában a play-off első felvonásán, előtte fontos három ponttal rajtoltak a hazai pontvadászatban a Tottenham ellenében. Ráadásul ami aktuális ellenfelüket illeti, a Stamford Bridge-en remek a közelmúltbeli mérlegük, az utolsó négy londoni összecsapáson veretlenek (két győzelem, két vereség) – májusban 2-0-ra elpáholták Alan Pardew tanítványai a Kékeket.

„Mindig nehéz a Newcastle ellen játszani, remek csapat, kiváló labdarúgókkal – futotta le a szokásos udvarias kört Roberto Di Matteo. – 2007 óta nem vertük meg őket a Stamford Bridg-en. Nagyon gólerős csapatról beszélünk, elég Demba Bára és Papiss Cissére gondolni, de ott van a középpályán Hatem Ben Arfa és Yohan Cabayé, és Jonas Guttiérez is feltalálja magát a kapu előtt. Kiemelt szerepe lesz a védekezésünknek, de emellett támadóan szeretnénk fellépni. És arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a Newcastle kontrái életveszélyesek.”

Az olasz szakembernek le kell mondani John Terry szolgálatairól, a csapatkapitány sérülés miatt nem játszhat, a Reading ellen térdproblémák miatt kimaradt David Luiz helyettesíti. Marko Marin továbbra sem elérhető.

A Newcastle főnöke megismételni a májusi diadalt. „Korábban még sosem nyertem a Chelsea ellen, sem játékosként, sem edzőként. A Chelsea otthona egyike azoknak a pályáknak, ahol a legnehezebb kivívni a győzelmet. Megnyerték a Bajnokok Ligáját, és azóta csak jobbak lettek Eden Hazard leigazolásával. Ismerjük őket, tudjuk, mire számíthatunk, de nekünk is erősebb csapatunk van az előző szezonhoz képest” – hangolt Alan Pardew.