Serie A

A Juventus négy perc alatt elintézte a Parmát

A címvédő Juventus Lichtsteiner és Pirlo góljaival 2-0-s győzelemmel kezdte az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot.

Vucsinics próbál elhúzni Lucarelli mellett - Fotó: AFP

A tíz hónapra a kispadtól eltiltott Antonio Conte nélkül kezdte a szezont a Juventus a Parma ellen hazai pályán. A torinói együttesben az Intertől érkező Lúcio és az előző szezont épp az ellenfélnél töltő Giovinco is a kezdőcsapatban kapott helyet. A másik oldalon Roberto Donadoni a védekezésre fektette a fő hangsúlyt az összeállításnál, a támadásokat pedig elsősorban Bibiany-nak kellett volna befejezni.

Kisebb meglepetésre a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, majd Marchisio próbált meg tizenegyest kiharcolni, a bíró továbbot intett. A 13. percben Parolo fejelhetett jó helyzetben, de nem talált kaput. Negyedóra elteltével átvették a kezdeményezést a hazaiak, amit Pirlo veszélyes szabadrúgása is jelzett. A 33. percben tizenegyeshez jutott a torinói együttes: Lichtsteiner esett át Mirantén, Vidal büntetőjét azonban a kapus kivédte. A félidő vége előtt még Pirlo középre gurítása okozott kisebb gondot, gólnélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidő elején Asamoah percei következtek, de a ghánai játékos lövését blokkolták, majd beadását nem tudta kapura terelni Vidal. Az 55. percben már semmi nem mentette meg a Parmát: Asamoah bal oldali beadására Lichtsteiner érkezett középen és az üres kapuba lőtt (1-0). Négy percre rá meg is duplázta az előnyét a torinói alakulat, Pirlo gyengének tűnő szabadrúgását Mirante csak a gólvonalon túlról piszkálta ki (2-0). A folytatásban a Juventus okosan őrizte az előnyét, sokat nem kockáztatott. A torinóiak két góllal így is felülmúlták a Parmát az idénynyitójukon.

Seria A
1. forduló
Juventus-Parma 2-0 (0-0)
Torinó, Juventus-stadion
Juve: Storari - Bonucci, Marrone, Barzagli - Lichtsteiner (Padoin 78.), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Giovinco (De Ceglie 87.), Vucsinics
Parma: Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Rosi - Acquah (Ninis 57.), Valdes, Parolo, Gobbi - Pabon (Belfodil 59.), Biabiany
Gólszerző: Lichtsteiner (55.), Pirlo (59.)