Juventus

Conte ügyvédje az Intert hibáztatja védence eltiltásáért

Az olasz bajnok Juventus bundabotrányban való érintettsége miatt eltiltott vezetőedzője, Antonio Conte ügyvédei a védencükkel szembeni eljárást és az egyik fő riválist hibáztatják a szerdai döntés után.

Conte szerint szégyenletes és abszurd, hogy szerdán elutasították a tíz hónapos eltiltás ellen benyújtott fellebbezését, védői pedig hasonló véleményen vannak, már-már koncepciós pert emlegetnek.

"Az egész eljárás túl gyors volt. Arra sem volt időnk, hogy kihallgassuk a tanúkat. Hova kellett sietni? A bizonyítékok annyira homályosak, hogy mindenki másképp értelmezi őket. Egyszerűen nem volt lehetőségünk megvédeni magunkat. Ez egy szabálytalan eljárás volt" - mondta egyikük, Giulia Bongiorno.

Kollégája, Luigi Chiappero egyenesen a nagy rivális Internazionaléra kente az egész ügyet: "Rómában valakinek nagyszerű védelmezői vannak, és azt gondolom, az Inter egyenruhája van rajtuk. Mi, a Juventusnál már csak ilyen gyanakvók vagyunk az elmúlt évek eseményei után. Az például már kiderült, hogy a 2006-os bajnoki címet teljesen szabályosan nyerte a csapat, de a szövetség úgy tesz, mintha csaltunk volna" - emlegette fel a 2006-os bundabotrányt, ami után két bajnoki címet vettek el a torinóiaktól.