NB I

Több gólhelyzetet kell kialakítani, akár bajnokok is lehetünk - optimista a Fradi új edzője

Ricardo Moniz, a Ferencváros új edzője elmondta, őt csak az Újpest elleni vereség után keresték meg a zöld-fehérek vezetői.

Moniz határozott elképzelésekkel érkezett - Fotó: fradi.hu

Kedden bejelentették, hogy Ricardo Moniz lett a Ferencváros vezetőedzője. A holland szakember előző munkahelyén, a Salzburgnál - a www.heute.at információi szerint - 275 millió forintot keresett, míg a Blikk úgy tudja, hazánkban ennek csak a töredéke lesz az éves bére. Moniz mindenesetre optimista csapata szereplésével kapcsolatban.

"A fociban minden lehetséges. Kemény munkával, hittel és önbizalommal bármit elérhetünk, a bajnoki címet is - mondta a lapnak az első közös edzés után Moniz, aki a zöld-fehér játékosok közül honfitársát, Mark Ottent ismeri igazán. - A kerettel napról napra jobban meg fogjuk érteni egymást. A klub két bajnokiját láttam, elsőre azt tudom mondani, hogy több gólhelyzetet kell kialakítani, és akkor több gólt is szerez majd a csapat."

Moniz a Blikknek azt is elárulta, már sokat hallott a magyar futballról.

"Puskás Ferencet ki ne ismerné, de csodáltam a Hollandiában légióskodó Kiprich Józsefet is. Két éve egy barátságos találkozón láttam az önök válogatottját, akkor Hollandia 6-1-re nyert. Ott nem a legjobb formában játszott a magyar csapat" - jelentette ki Moniz, akit elmondása szerint csak az Újpest elleni 2-1-es vereség után kerestek meg a ferencvárosi vezetők.

A kedden érkező tréner meg is tartotta első edzését a zöld-fehéreknél