Bajnokok Ligája

Juhászék kikaptak, az Udinese döntetlent játszott idegenben

Az Anderlecht vereséget szenvedett az AEL Limasszol otthonában, az Udinese pedig 1-1-es döntetlenre végzett a Braga vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének első mérkőzésén.

Az Udinese az előző szezonban bejáratott háromvédős felállással futott pályára, amivel a Braga egyszerűen nem tudott mit kezdeni az első félidőben. A hazaiak néhány átlövéssel próbálkoztak, azokra azonban Brkic figyelt, és Vinicius léc alá tartó, valamint Viana kevésbé veszélyes kísérletét is hárította.

Az olasz módra kontrákra és pontrúgásokra apelláló olaszok egy rögzített helyzetből a két bomba között, a 23. percben megszerezték a vezetést: egy oldalsó szabadrúgás után Basta fejelt védhetetlenül a bal alsóba. (0-1)

A szünet után sokáig nem változott a játék menete, egyirányú volt a forgalom az Udinese kapuja felé, az egyenlítő gól azonban nagyon nehezen született meg. Annál szebb lett viszont, a 68. percben Ismaily úgy 30 méterről, kissé balról lőtt óriási bombát a hosszú felsőbe. (1-1)

Bár a folytatásban mezőnyben a vendégek is aktívabbak voltak egy kicsivel, a Braga alakított még ki helyzeteket, de újabb gólt nem szerzett. Így az Udinese elégedetten, az idegenben szerzett gól előnyével készülhet a visszavágóra.

Az AEL Limasszol és az Anderlecht játékosai küzdenek a két csapat Bajnokok Ligája-selejtezőjén a playoff-körben 2012-ben.

Cipruson az AEL Limasszol irányította az eseményeket a múlt heti válogatott mérkőzésen megsérült Juhász Rolandot csak a kispadra nevező Anderlecht ellen. Így is kellett azonban bő félóra a vezetés megszerzéséhez, a 34. percben Dossa Júnior volt eredményes fejjel. (1-0)

A belga csapat csak a második félidőben kezdett igazi életjeleket mutatni, Degrának, a hazaiak kapusának Jovanovic lövésénél kellett nagyot védenie, majd amikor a brazil Kanu szöktette Mbokanit a 62. percben, a kongói pedig a jobb alsóra lőtt, már ő is tehetetlen volt. (1-1)

Az Anderlechtnek azonban nem sikerült megőrizni a döntetlent a hátralévő félórában, mindössze 10 perccel később ugyanis Rui Miguel lapos lövésével újra előnybe került a Limasszol. (2-1)

Milan Jovanovicot lecserélése után, a kispadról még kiállította a játékvezető, de ezen kívül említésre méltó esemény nem történt, így minimális előnyt szereztek a ciprusiak, de nem dőlt el semmi a párharcban.

A Lencse Lászlóval a kezdőjében felálló izraeli Shmona az előző körben a Debrecent legyőző BATE otthonában 2-0-s vereséget szenvedett, a magyar csatár a 74. percig volt a pályán.

Bajnokok Ligája
Selejtező, playoff-kör, első mérkőzések
BATE Boriszov (fehérorosz)-Ironi Kiryat Shmona (izraeli) 2-0 (1-0)
gólszerző: Rogyionov (29., 78.)
kiállítva: Matovics (71.) - Shmona
Dinamo Zagreb (horvát)-Maribor (szlovén) 2-1 (1-1)
gólszerzők: Cop (10.), Badelj (74.), illetve Badelj (39. - öngól)
Sporting Braga (portugál)-Udinese (olasz) 1-1 (0-1)
gólszerzők: Ismaily (68.), illetve Basta (23.)
Málaga (spanyol)-Panathinaikosz (görög) 2-0 (2-0)
gólszerzők: Demichelis (17.), Eliseu (34.)
AEL Limasszol (ciprusi)-Anderlecht (belga) 2-1 (1-0)
gólszerzők: Dossa Júnior (34.), Rui Miguel (72.), illetve Mbokani (62.)
kiállítva: Jovanovics (75., a kispadról) - Anderlecht