Karrier

Fülöp Márton az Európa Ligáért harcolna új klubjával

  • HK

Az Aszterasz Tripoliszba igazoló magyar kapus a hathárom.hu-nak elmondta, új klubját nem érintette a görög válság.

Fülöp Márton az Európa Liga-indulást tűzte ki maga elé

Fülöp Márton nyáron a görög első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Aszterasz Tripolisz csapatába igazolt. Hétvégén már el is kezdődik a görög pontvadászat, ahol legutóbb a hatodik helyen végzett az Aszterasz csapata.

"Jól érzem magam az új csapatomnál, kicsit más, mint Anglia, de itt is jók a körülmények - mondta a hathárom.hu-nak a sokáig Angliában légióskodó kapus. - A stadion nem a legnagyobb, de a szurkolók lelkesek. Elsősorban a játéklehetőség miatt döntöttem az Aszterasz mellett, no meg azért, mert közismerten ez az egyik legstabilabb görög klub, amelyiket nem érintette a válság."

Mivel az előző szezonban a West Bromwich Albionban nem első számú kapusként számoltak vele, kérdés, új klubjánál milyennek érzi az esélyeket a kapuba kerülésre.

"Úgy gondolom, én állok a kapuban az első meccsen. Megkaptam az egyes számú mezt, valamint az utolsó Európa Liga-meccsen is én játszottam. A csapat nem rossz, mindenképpen az első ötben szeretnénk végezni, ami rájátszást, valamint Európa Liga-indulást ér" - tette hozzá a hálóőr.

A magyar válogatott kapus kétéves szerződést kötött új együttesével, amellyel a portugál Marítimóval szemben már kiestek az Európa Ligából. Szombaton az AEK Athén otthonában kezdik a bajnoki szezont.

  • AEK Athén - Tripolisz 2012-08-25 18:15:00