Bajnokok Ligája

Tíz perc izgalom után verte a Szpartak Moszkva a Fenerbahcét

Unalmas első félidő után a második játékrész hozta a gólokat a Szpartak Moszkva-Fenerbahce mérkőzésen a Bajnokok Ligája selejtezőjének playoff-körében.

Elég visszafogott teljesítménnyel tudták le a csapatok az első félidőt, kevésszer forogtak veszélyben a kapuk. A Szpartak Moszkva valamivel aktívabb volt, de ők is csak ritkán jutottak el a Fenerbahce tizenhatosán belülre.

Akkor általában beadásokból tették, egy-egy ilyen után kellett Mert Günoknak kipiszkálnia Ari fejesét, illetve imádkoznia, hogy Biljaletgyinov ne találja el rendesen a labdát egy bal oldali lövésnél - ekkor is szerencséje volt a kapusnak.

A török csapat mindössze egyszer veszélyeztetett, Sow akkor is magasan a kapu fölé húzta a labdát félfordulatból.

Marek Szucsi és Dirk Kuyt küzdenek a Szpartak Moszkva-Fenerbahce Bajnokok Ligája-selejtezőn 2012-ben.

A szünet után egy ideig még lassú tempóban, pontatlanul gyűrték egymást a csapatok, majd a Szpartak megszerezte a vezetést, pedig már épp kezdett fölénybe kerülni a Fener, egy veszélyes Baroni fejesnél legalábbis bravúrral kellett védenie Dikannak. Erre válaszul Emenike egy bal oldali Kombarov-beadást juttatott a hálóba az 59. percben. (1-0)

Az ezt követő percekben sokat birtokolta a hazai csapat a labdát, de egyetlen villanás elég volt a vendégeknek az egyenlítéshez: egy előre ívelt labdát Sow a bal oldalról a tizenhatosnál átfejelt a jobb oldalra, ott pedig Kuyt a Dikan által üresen hagyott kapuba belsőzött. (1-1)

Mindössze négy perccel később újra előnybe kerültek a moszkvaiak, egy szöglet után a tizenhatoson belülre egyedül érkező Kombarov fantasztikusan találta el kapásból ballal a labdát, ami a kapu jobb oldalában kötött ki. (2-1)

A tempó szerencsére nem nagyon esett vissza az utolsó húsz percben, de helyzet már nem volt sok. A Szpartak továbbra is irányította a meccset, McGeady révén egyszer ziccerbe is került, de az ír nem találta el a kaput.

Az eredmény így már nem változott, azaz az orosz együttes - a hatharom.com előzetes tippjének megfelelően - minimális előnnyel, de nem hátradőlve várhatja a visszavágót.

Bajnokok Ligája
Selejtező, playoff-kör, első mérkőzés
Szpartak Moszkva (orosz)-Fenerbahce (török) 2-1 (0-0)
gólszerzők: Emenike (59.), Kombarov (69.), illetve Kuyt (65.)