Serie A

Conte magabiztos és tiszta a lelkiismerete

Bízik az igazságszolgáltatásban Antonio Conte, akit a bundabotrány kapcsán tíz hónapra eltiltott az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Első fokon tíz hónapra eltiltotta Antonio Contét, a Juventus vezetőedzőjét az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. A 43 éves szakember büntetése azt jelenti, hogy - amennyiben jogerőre emelkedik - kihagyja a soron következő idényt. Conte természetesen fellebbezett és abban bízik, hogy ott ülhet a Juve kispadján a Serie A nyitányán.

Antonio Conte

"Bízom benne, hogy felülvizsgálják a bizonyítékokat és ezzel elkerülik az igazságtalanságot - mondta Conte a Gazzetta dello Sportnak. - Teljesen tiszta a lelkiismeretem, de ezt nem mondhatom el azokról, akik beszennyezték a nevem. Bízom a bírákban, a tárgyalás során tiszteletet mutattam feléjük. Meghallgattam az ügyvédeim, nagyon nyugodtak és magabiztosak. Ez azt jelentheti, hogy a Parma ellen már ismét a kispadon ülhetek."

Contét egykori játékosa, Filippo Carobbio keverte bajba, aki szerint a 2011. május 11-én játszott Novara Calcio-AC Siena mérkőzés manipulált volt. Conte akkor a Siena vezetőedzőjeként dolgozott, és a játékos vallomása szerint mindent tudott a manipulációról.

"Carobbio folyamatosan változtatja a vallomását - magyarázta Conte. - Olyan, mint egy kaméleon."

Conte fellebbezéséről szerdán döntenek.