Orosz foci

Kurányiék a stuttgarti EL-meccsen köszörülnék ki a csorbát

A Dinamo Moszkva pocsék szezonkezdetet produkált az orosz labdarúgó bajnokság első osztályában (Premjer Liga). A kék-fehérek, akiket szezon előtt minimum dobogó közelbe vártak, öt mérkőzésből öt vereséggel nyitottak és pont nélkül sereghajtók a tabellán.

Az új elnök, Gennagyij Szolovjev megpróbál a pozitívumokra fókuszálni, azonban eközben a Tyerek Groznij ellen elveszített vasárnapi bajnokin a nézők tüntettek: "Szégyen!", "Be ne mocskoljátok a Dinamo nevét!" címszavakkal adták a játékosok tudtára elégedetlenségüket a szurkolók. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs a Tyerek elleni mérkőzésen első oroszországi találatát jegyezte, ami egyben a Dinamo első és idáig egyetlen bajnoki gólja volt ebben a szezonban, így érthető a drukkerek csalódottsága.

Kevin Kuranyi, az együttes csapatkapitánya, aki a Groznij ellen könyöklés miatt a kiállítás sorsára jutott, reméli, hogy a szezonkezdet mindössze egy rémálom, melyből gyorsan felébrednek. Hét közben a Dinamo Kurányi korábbi csapatával, a VfB Stuttgarttal vív Európa Liga mérkőzést, ezzel kapcsolatban az alábbiakat mondta az orosz Gazetának a magyar származású játékos: "Kettős érzések kavarognak bennem a Stuttgart elleni meccsel kapcsolatban. Egyrészt hazamegyek, ami jó dolog, másrészt szerettünk volna gyengébb ellenfelet kapni. A sors viszont nem volt hozzánk kegyes, de amennyiben jól játszunk Németországban, az lelkileg óriási lökést adhat."

Kevin Kuranyi (balra) kulcsfontosságúnak tartja a hétközi Stuttgart elleni EL-mérkőzést

A klub fehérorosz középpályása, Pavel Nehajcsik teljesen tanácstalan azt illetően, hogy mi történik a csapattal, de azt elismerte, hogy a szurkolók többet érdemelnek. A 24 esztendős labdarúgó azt visszautasította, hogy a Dinamo önbizalom nélkül, hitehagyottan játszana, Dan Petrescu vezetőedzői kinevezésétől pedig azt várja, hogy elmozdítsa az együttest a holtpontról.

A Dinamo Moszkva a hétközi Stuttgart elleni Európa Liga-mérkőzést követően hétvégén újabb nehéz kihívás előtt áll: a harmadik helyezett Lokomotív Moszkva vendége lesz a Premjer Ligában.

A Dinamo Moszkva-Tyerek Groznij találkozó összefoglalója

  • VfB Stuttgart - Dinamo Moszkva 2012-08-22 18:15:00