Német foci

Gyalázatos teljesítménnyel búcsúzott a Hoffenheim a Német Kupából - videó

Egy óriási meglepetés született a labdarúgó Német Kupa szombaton játszott első fordulójában. A Bundesligában szereplő TSG 1899 Hoffenheim sima, 4-0-ás vereséget szenvedett a Regionalligában, azaz a német negyedosztályban szereplő Berliner AK 07 vendégeként.

Köztudott, hogy a Német Kupában eléggé gyakori a szenzáció, ami a Hoffeinheimmel történt szombaton, az viszont egyedülálló. Ha az ember rosszmájúan poénkodni akarna, mondhatná, hogy a berlini csapat olyan hatékonyan működött, mint egy AK 47-es, a Hoffeinheim klubjánál viszont egyáltalán nem voltak vicces kedvükben a kudarcot követően.

"Ez gyalázatos teljesítmény volt" - nyilatkozta a kék-fehérek új kapusa, a válogatottat is megjárt Tim Wiese, aki a négyből három gólban is alaposan benne volt.

"A berliniek győzelme még ebben az arányban is teljesen megérdemelt. A szomorú az egészben az, hogy nem is igazán kellett magukat megerőltetniük érte - nyilatkozta rendkívül önkritikusan a lefújást követően a Hoffenheim trénere, Markus Babbel. Különösen az első bekapott gól utáni szituáció idegesített: semmi tartás nem volt a csapatban, a játékosok lógatták vállaikat, s egymás között duzzogtak. Ki lehet esni, de a teljesítményünk egyenesen szörnyű volt!

A Hoffenheim együttese jövő hétvégén a BL-résztvevő Borussia Mönchengladbach ellen kezdi a Bundesligát, s Babbel javuló hozzáállást vár játékosaitól. "Egy ilyen vereség mellett nem mehetünk el szó nélkül, bizonyos dolgokat ki kell beszélnünk. A következő napokban várhatóan sokat fognak minket cikizni, de fel kell állnunk a padlóról és ugyanazt az arcunkat mutatni, melyet a felkészülés egyes periódusaiban" - így Babbel.

A Német Kupa tavalyi kiadásának első körében is volt egy hatalmas meglepetés: akkor a Dynamo Dresden győzte le a Bayern Leverkusent 4-3 arányban. A gyógyszergyáriak viszont 3-0-ra vezettek, így ők legalább elmondhatták, hogy egy ideig meccsben voltak ellenfelükkel.