Premjer Liga

Dzsudzsák első oroszországi gólja ellenére ismét elhasalt a Dinamo - videó

Megszerezte első orosz bajnoki gólját Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatott támadónak a Tyerek Groznijnak sikerült betalálnia remek akció után - a 75. percben Miszimovics emelte be a védők mögé sompolygó szélsőnek a labdát, aki azt mellre vette, majd estében beemelte a kapus mellett a hosszú sarokba.

Nem sikerült nemhogy első győzelmét, de még első pontját sem megszereznie a Dinamo Moszkvának. Dzsudzsák Balázs csapata, amely a forduló előtt az utolsó, 16. helyen állt az Orosz Premjer Ligában, a hét ponttal hetedik helyen tanyázó Tyerek Groznijt látta vendégül.

  • Dinamo Moszkva - Tyerek Groznij 2012-08-19 14:00:00

 

Az első félidőt rendkívül idegesen kezdte a hazai csapat, többször is csak a kapu torkából sikerült menteniük. A 30. percig tartott a gólcsend, ekkor az Európa-bajnokságot is megjárt lengyel válogatott Rybushoz került a labda egy remek egyérintős akció végén, aki átvette a labdát, majd a hosszú sarokba helyezett. (0-1) A gól után elvesztette tartását a Dinamo, helyzete sem volt az egész első félidőben, joggal tudatta közönsége füttyszóval: ez bizony nagyon kevés lesz az élvonalban maradáshoz is.

A második játékrészben új edzője, Dan Petrescu tanácsaival pályára lépve így már beleerősített a Dinamo, főleg, hogy a végig túl agresszívan játszó csádi Ndoussael kiállításával tíz perccel a szünet után emberelőnybe került. Dzsudzsák Balázs ki is használta ezt: a szélső Oroszországba szerződése óta első gólját szerezte, mégpedig negyed órával a meccs vége előtt. A magyar válogatott középpályás nagyszerűen mozgott be a védők mögé, mellre vette a beindítást, majd mielőtt még utolérték volna, estében bebelsőzte a hosszú sarok felé. (1-1) Ez volt a Dinamo Moszkva első találata a szezonban.

A hazai csapat öröme azonban nem tartott sokáig: a 82. percben egy kiugratás után épphogy a büntetőterületen kívül Rijkov rántotta le Lebegyenkót, majd az egyértelmű gólhelyzet miatt megkapta a piros lapot. A megkapott szabadrúgást újra Rybus váltotta gólra: kissé balról nagyszerűen lőtte ki a rövid fölsőt, Sunyin kapus megmozdulni sem tudott. (1-2!)

A hátralévő tíz percben látszott, hogy elvesztették türelmüket a Dinamo játékosai, aminek Kevin Kuranyi könyöklés miatti kiállítása és a két csapat közötti lökdösődés lett a vége. Megérdemelten nyert a Groznij, a vereséggel pedig továbbra is szerzett pont nélkül tökutolsó Dzsudzsák Balázs együttese Oroszországban.

Premjer Liga, 5. forduló
Dinamo Moszkva - Tyerek Groznij 1-2 (0-1)
Gól: Dzsudzsák (75.) illetve Ribusz (13., 82.)
Kiállítva: Rijkov (82.), Kuranyi (92.), illetve Ndoussael (54.)