NB II

Rósa Dénest és Thomas Sowunmit is leigazolná a Vasas

Komoly érdeklődés mellett tartotta meg első szurkolói ankétját a futballcsapat új vezetése az Illovszky Stadion VIP-termében. Szó esett a klub gazdasági ügyeiről, az átigazolásokról és az utánpótlásról is.

A Vasas hivatalos honlapja szerint az ankét elején Varga Endre, a csapat új ügyvezetője elmondta, hogy nagyon komoly adósságokat vettek át az előző tulajdonostól, így jelenleg a napi munka elsősorban ennek a rendezésével telik. A problémás ügyeket később szeretnék bíróság elé vinni. A konszolidációban a német tulajdonos segítéségére van Markovits László is a Vasas SC részéről.

Christian Krauttól, a gazdasági ügyekért felelős vezető hozzátette, mintegy 1,6 millió eurós büdzsé áll a csapat rendelkezésére a következő szezonban. Ebből az összegből a múlt problémáinak megoldása mellett a jövőre is tudnak majd pénzt fordítani.

A vezetők után Joaquim Machado Gonçalves vezetőedző vázolta fel terveit. Célja az, amit már Portugáliában elért, azaz az első osztályba való feljutás. Úgy fogalmazott, hogy hiába vannak nehézségek, maximalista szemléletű, és azért hagyta ott a családját Portugáliában, hogy itt maradandót alkosson. Szeretné, ha évek múlva nem egy portugálként tekintenének rá, hanem egy olyan vasasosként, aki visszavezette a csapatot a méltó helyére.

A szurkolók kérdéseire a vezetőség nem tágított korábbi álláspontja mellől, egyöntetűen azt mondták, hogy csakis a feljutásért dolgoznak.

Az átigazolások kapcsán Varga Endre megjegyezte, hogy az utóbbi két hétben nehéz volt minőségi magyar labdarúgókat találni, ezért próbáltak ki sok külföldit. Ennek ellenére még lehetnek érkezők itthonról, Rósa Dénesnek például konkrét ajánlatot is tett a Vasas, de Thomas Sowunmival is felvették a kapcsolatot.

Szó esett az MLSZ döntéséről is, amely a héten kizárta a Boukar-ügy miatt a Vasast az átigazolásokból. Varga Endre elmondta, hogy az ügyvédjük folyamatosan dolgozik a megoldáson, de nincs könnyű dolga, hiszen a klub többszörös visszaeső a korábbi tartozások és egyéb problémás esetek miatt.

A beszélgetés során kulcskérdés volt az utánpótlás helyzete. Az új tulajdonos ennek kapcsán szorgalmaz egy megegyezést György Tamással, a Vasas Kubala Akadémia vezetőjével, annak érdekében, hogy az arra érdemes fiatalok odakerülhessenek a felnőtt csapat közelébe.