Atlétika

Pars után az új-zélandiakkal is packáznak a fehéroroszok?

  • VNA

Hivatalosan már Valerie Adamsnek hívják a londoni olimpia női súlylökő győztesét, az aranyéremre viszont még várnia kell.

Hétfőtől az új-zélandi Valeri Adams számít a női súlylökés 2012-es olimpiai bajnokának. Hogy az immáron kétszeres olimpiai bajnok atléta vajon mikor kapja meg újabb érmét, egyelőre viszont még kérdéses. "Csak reménykedni tudunk benne, hogy még Karácsony előtt sor kerülhet az átadásra" - nyilatkozta az egyik új-zélandi újságnak az atlétanő menedzsere, Nick Cowan. Amint az eredetileg Nagyezsda Osztapcsuk nyakába kerülő aranyérem megérkezik a távoli országba, akkor Adams a 2008-as ünnepléshez hasonló nagy ceremóniát szeretne tartani Új-Zélandon.

"Egyelőre nem tudjuk, hogy ez egy, két, három vagy akár 12 hónap múlva kerül-e sorra" - adott hangot bizonytalanságának a menedzser. Mint ismeretes az eredeti győztes Osztapcsukot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppingvétsége miatt megfosztotta győzelmétől, így az aranyérem a londoni döntőben 20,70-ig jutó 27 éves Adamset illeti meg.

Annak idején hasonló dolgokat élhettünk át Pars Krisztián pekingi kalapácsvető szereplése kapcsán is, amikor sokáig úgy tűnt, hogy két előtte végzett riválisának dopping-ügye miatt a szombathelyi dobóatléta utólag megkapja az ezüstérmet, ám végül a fehéroroszok óvása és ügyeskedése folytán klasszisunk hivatalosan még mindig a 4. helyet tudhatja magáénak a 2008-as olimpiáról. Ja, majd elfelejtettem, Osztapcsuk is fehérorosz, "kellemes" várakozást Valerie...