Karrier

Király Gábor mezt kapott Manuel Neuertől és a DVTK kapusának ajándékozta - fotó

Nem mindennapi ajándékkal igyekszik jobb kedvre deríteni a diósgyőriek beteg kapusát Király Gábor: a szombathelyi születésű hálóőr egy dedikált Maunuel Neuer-mezt, és a Bayern-portás által aláírt kapuskesztyűt küldi el Rakaczki Bencének.

Király Gábor az 1860 München légiósa amikor egy interjúban olvasta, hogy a tehetséges diósgyőri játékosnak Manuel Neuer az egyik kedvenc labdarúgója, arra gondolt, jó lenne egy szívhez szóló ajándékkal meglepni a magyar élvonalban tavasszal bemutatkozó Rakaczki Bencét. A minap Neuer és Király a Bayern München tréningjén személyesen is találkozott.

Manuel Neuer

"Megkerestem az edzőpályán Manuelt, ahol a nyári felkészülésről, edzésmunkáról negyed órát beszélgettünk, majd elmeséltem a diósgyőri kapus szomorú történetét - mondta saját honlapján Király. - Ezután Neuer bement az öltözőbe, kihozott egy kapusmezt, amit az edzésen használt kesztyűjével együtt aláírt Bencének. A dedikálás után megkértük az öltözőbe siető horvát válogatott csatárt Mario Mandzukicot, hogy örökítse meg a Neuertől kapott nem mindennapi ajándék átadását."

A szerdai válogatott meccs miatt hazatérő szombathelyi kapus már el is hozta a kesztyűt és a mezt, amit majd édesapja, Király Ferenc a válogatott játékosai által dedikált Király Gábor kapusmezzel együtt ad át a szombat délutáni Haladás-Diósgyőr mérkőzés előtt (M1, 14 óra) Veréb Györgynek a vendég csapat kapusedzőjének.

  • Haladás - Diósgyőr 2012-08-18 14:00:00