NB I

A Kaposvár győzni tudott a nyeretlen Kecskemét otthonában

A KTE hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Kaposvártól az OTP Bank Liga 4. fordulójában. A mérkőzés hőse a két gólt szerző Vrucina volt a vendégek részéről.

A Kaposvár kecskeméti vendégjátékával kezdődött az OTP Bank Liga 4. fordulója. A hazaiaknál Tarabai és Pekár László is először volt kezdő az idényben, elől pedig Jorginhótól várta a gólokat Török László szakmai igazgató. A Kaposvárnál a rutinos Oláh-Waltner csatársor kezdett, a védelemnek a stabilitást pedig Bank és Zámbó adta. Egyik csapat sem kezdte jól a bajnokságot, a találkozó előtt a hazaiak a 12., a vendégek a 10. helyen álltak.

A Kaposvár kétszer is megszerezte a vezetést Kecskeméten - Fotó:sonline.hu

Rögtön a mérkőzés elején jött a hidegzuhany a kilátogató kecskeméti nézőknek: A 4. percben Hajdúch kapus rúgta fel a labdát, Vrucina teljesen üresen léphetett ki és emelt egy pattanás után 10 méterről a kapuba a kifutó Németh mellett (0-1). Két percen belül megduplázhatta volna előnyét a Rákóczi, Balázs adott parádés passzt Oláhnak, aki azonban nagy helyzetben kapu mellé pörgetett. Ezt követően próbált magához térni a KTE, Tarabai, majd Jorginho lövésénél is dolga volt a vendégek kapusának.

Nem örülhetett sokáig azonban a vendégcsapat, negyedóra elteltével Bori szabadrúgása levágódott, de a labda így pont Sósnak lett jó, aki az ötös jobb sarkáról a jobb felsőbe lőtt (1-1). Ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik csapat sem tudott nyomást gyakorolni az ellenfélre. A kapuk nem forogtak veszélyben, néhány esetben a hazaiak kapusának kellett jó ütemben tisztáznia, de valódi helyzet nem alakult ki több az első félidőben.


 

A második játékrész rögtön egy KTE-helyzettel kezdődött: Pekár bal oldali ívelése a jobb oldali kapufáról befelé pattant, de nem lehetett eldönteni, áthaladt-e a gólvonalon, mielőtt Hajdúch kivágta. Az 50. percben kissé váratlanul ismét megszerezte a vezetést a Kaposvár: Vrucina 30 méterről óriási gólt lőtt a bal sarokba (1-2). Az utolsó 20 percre Török László becserélte Salamit is, mindent feltett a támadásokra a KTE. Vrucina harmadik gólját is megszerezhette volna a hajrában, de szabadrúgását biztos kézzel fogta Németh Gábor. Negyedórával a vége előtt fura jelenetek játszódtak le, Hajdúch kétszer is lábbal hárított, majd Pekár lövése után kézzel mentett. Az utolsó percekben mindent megpróbált a hazai együttes, de az ívelések nem vezettek eredményre, így maradt a 2-1-es vendégsiker.

OTP Bank Liga
4. forduló
Kecskeméti TE-Kaposvári Rákóczi 1-2 (1-1)
Kecskemét, 2500 néző, v.: Oláh G.
gólszerzők: Sós (15.), illetve Vrucina (4., 50.)
sárga lap: Mohl (78.), illetve Vrucina (69.), Hajdúch (82.), Okuka (91.), Zámbó (93.)
 
Kecskemét: Németh G. - Sós, Vaskó, Balogh B., Mohl - Bori (Litsingi, 62.), Farkas B. (Patvaros, 63.), Tarabai, Savic (Salami, 71.), Pekár - Jorginho
Kaposvár: Hajdúch - Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovic - Vrucina (Jánvári, 81.), Pedro (Hegedűs D., 55.), Safaric, Balázs B. - Oláh, Waltner (Haruna, 62.)