Kajak-kenu

Natasa jól érzi magát Magyarországon - Csonka Gábor

Csonka Gábor, Douchev-Janics Natasa menedzsere a hathárom.hu-nak elmondta, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos jól érzi magát Magyarországon, valamint "rossz következtetésnek" nevezte, hogy a versenyző szerb színekben folytatná pályafutását.

Mint ismert, a vajdasági Magyar Szó internetes kiadása csütörtök reggel írt arról, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság tárgyalásokat folytat Douchev-Janics Natasával, aki a 2000-es sydneyi olimpián még szerb színekben végzett a negyedik helyen K-1 500 méteren, de egy év múlva - mivel Szerbiában a minimális támogatást sem biztosították számára - Magyarországon folytatta karrierjét.

"Miután Natasa hazaérkezett Szegedre, együtt vacsoráztunk, és rengeteget sztorizott Londonról. A következő történetet is elmesélte: a 200 egyes döntője után a VIP és média páholy előtt a mólón szomorkodott, amikor 'befelhősödött', így mondta. Egy órási, több mint két méteres ember tornyosult előtte, ő volt Vlade Divac (a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, kosaras legenda - a szerk.). Megölelték egymást, Divac gratulált Natasának és próbálta vigasztalni. Divacot a világ minden pontján ismerik, ez után a jelenet után sokan elgondolkodhattak arról, miről beszélhettek ők ketten, noha a vigaszon és gratuláción kívül más nem hangzott el köztük. Persze a szerbek nagyon bánják, hogy annak idején elengedték őt. Natasa jól érzi magát Magyarországon, rossz következtetés, hogy szerb színekben folytatná pályafutását" - nyilatkozta a hathárom.hu-nak Csonka Gábor. A menedzser szerint az egész történetet humorral kell kezelni.

A 30 éves, bácskapalántai születésű Janics eddig három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert Magyarországnak az ötkarikás játékokon, a világbajnokságokon pedig 22 érmet gyűjtött be, s 18-szor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.