Átigazolás

A Paris Saint-Germainből igazolt védőt a Lyon

Csütörtök este hivatalossá vált, hogy Milan Bisevacs a Paris Saint-Germaintől az Olympique Lyonhoz szerződik. A szerb középső védő négyéves szerződést kötött új klubjával, amely 2,7 millió eurót fizetett érte a párizsiaknak. Korábban arról szóltak az hírek, hogy a 10-szeres válogatottért cserébe Anthony Réveillere költözhet a fővárosba, a rutinos hátvédről szóló tárgyalások azonban megszakadtak. Bisevacs hivatalos bemutatására péntek délelőtt kerül sor a Stade Gerlandban.

"Pénteken már velünk fog edzeni, szombaton pedig valószínűleg pályára is léphet a Troyes elleni bajnoki mérkőzésen" - mondta Rémi Garde, az OL vezetőedzője. "Erőnléti állapotának megfelelően hozzuk meg a döntést, hiszen szerda este 45 percet játszott a Szerbia-Írország felkészülési találkozón."

A Lyon 46 esztendős mestere azt is elárulta a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva, miért sürgette a délszláv labdarúgó szerződtetését.

Bisevacs 19 mérkőzésen lépett pályára a Paris Saint-Germain színeiben

"Hosszú idő óta keresünk egy megfelelő középső védőt. Szeretnénk megerősíteni a hátsó alakzatunkat, mivel az elmúlt szezonban tapasztaltunk bizonyos nehézségeket ebben a sorban. Milan már bizonyított a Ligue 1-ben, ráadásul kitűnően megállja a helyét jobbhátvéd poszton is. Bár meggyőződésem, hogy a védelem tengelyében képes a leghatékonyabb futballra."

A 28 éves játékos kiszoríthatja a kezdőcsapatból a rutinos, ám a tavalyi idény mérkőzésein többször bizonytalankodó Crist, a hosszú sérülés után újra edzésbe állt horvát védőtárssal, Dejan Lovrennel pedig kőkemény párost alkothat.

Bisevacs 2007-ben a Crvena Zvezdától került Franciaországba, majd a Lens és a Valenciennes érintésével lett a Paris Saint-Germain játékosa, de Diego Lugano, Alex és Thiago Silva érkeztével feleslegessé vált Carlo Ancelotti gárdájában.