Női Bajnokok Ligája

A PAOK-ot legyőzve jutott a legjobb 32 közé az MTK

Három győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel jutott a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé az MTK Budapest női együttese, amely a Skonto Riga és a Nase Taksi után csütörtök délután a görög PAOK Szaloniki ellen is nyert.

A kék-fehérek Nagy Lilla találatával szereztek vezetést, majd a 91. percben Vágó Fanni állította be a végeredményt. A görögök a 80. perctől emberhátrányban futballoztak. A magyar bajnok a lett FK Skonto Riga (5-0) és a házigazda ZFK Nase Taksi (7-0) legyőzését követően harmadik mérkőzésén is három ponttal gazdagodott, így a selejtezőcsoport élén végezve jutott tovább.

A legjobb 32 között oda-visszavágós rendszerben folytatódik a küzdelem, a lehetséges ellenfelek között található a legutóbbi két kiírás győztese, a francia Olympique Lyon és Németország élcsapata, a Turbine Potsdam is. A sorsolás augusztus 23-án tartják, a mérkőzésekre szeptember utolsó és október első hetében kerül sor.

UEFA Női Bajnokok Ligája
Selejtezőtorna
7. csoport - Macedónia
MTK Hungária FC-PAOK Szaloniki (görög) 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Nagy L. (59.), Vágó (91.)
A csoport végeredménye
# csapat Gy D V Lg Kg P
1. MTK Hungária FC 3 0 0 14 0 9
2. FC PAOK 2 0 1 9 2 6
3. ZFK Nase Taksi 1 0 2 5 10 3
4. FK Skonto Riga 0 0 3 2 18 0
Az MTK lehetséges ellenfelei a legjobb 32 között
Olympique Lyon (francia), Turbine Potsdam (német), Arsenal (angol), Rossiyanka (orosz), Bröndby (dán), Torres (olasz), Juvisy (francia), Bardolino Verona (olasz), Neulengbach (osztrák), Göteborg (svéd), Sparta Praha (cseh), Fortuna Hjorring (dán), LdB Malmö (svéd), Wolfsburg (német), Roa (norvég), Zorky Krasnogorsk (orosz)