Moto GP

Megpróbáljuk tisztességgel befejezni a szezont - Valentino Rossi

Pár nappal azok után, hogy hivatalosan is bejelentette távozását a Ducatitól és visszatérését a Yamahához, Valentino Rossi megtörte a csendet. A királykategória hétszeres világbajnoka elmondta, hogy a Ducati gyenge teljesítménye volt csapatváltásának indítéka.

Valentino Rossi, a Ducati nyergében

"Kár, hogy nem voltunk versenyképesek a Ducatival. Óriási örömöt nyújtott volna nekem és mindenkinek, akivel együttműködtem, a szurkolóinkról nem is beszélve. Megpróbáljuk tisztességgel befejezni a szezont, még mindig hátra van nyolc futam, melyeken, ha mindent beleadunk, jó eredményeket lehet elérni" - írta Rossi twitter-bejegyzésében.

A 33 esztendős olasz versenyző a 2010-es évadot követően szerződött a Yamahától a Ducatihoz - amely a Moto GP-ben gyakorlatilag az olasz nemzeti csapatnak minősül - a várt eredmények azonban elmaradtak. A 2011-es idényt a 7. helyen zárta összetettben Rossi, amely karrierje leggyengébb szereplése azóta, hogy 1996-ban újoncként megérkezett a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyébe.

A Doktor becenévre hallgató versenyző utódját még nem nevezték meg, de állítólag az olasz Andrea Dovizioso a legesélyesebb a posztra.