London 2012

Az MHÚSZ főtitkára szerint szégyellje magát, aki érdemtelenül próbálja kisajátítani Risztov sikerét

A maratonúszás újdonsült olimpiai bajnoknőjének, Risztov Évának debreceni klubja szerint sajnálatos, hogy "tulajdonosvita" alakult ki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), valamint a Magyar Hosszútávúszó Szövetség (MHÚSZ) között a londoni aranyérem kapcsán. Az MHÚSZ szerint azonban nincs szó ilyen vitáról, Risztov Éva sikere az egész magyar sport érdeme.

Risztov Évát fogadják a repülőtéren a londoni olimpiáról hazatérve

A szerdai nap folyamán Risztov Éva klubja közleményt adott ki, melyben Orendi Mihály hangsúlyozta, hogy a Magyar Úszó Szövetség és a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola érdeme elsősorban a versenyző londoni olimpiai bajnoki címe. Az MTI érdeklődésére Kalaus Valter, az MHÚSZ főtitkára reagált a közleményre, és kifejtette, hogy a szövetsége nem kíván vitába szállni Risztov sikere kapcsán.

"Az MHÚSZ továbbra sem érti, hogy egyesek milyen 'tulajdonosvitát' szeretnének generálni, de szövetségünk semmilyen vitában nem kíván részt venni. Véleményünk szerint nincs és nem is lehet 'tulajdonosvita'. Csak gratulálni tudunk és ismételten szeretnénk Risztov Évának az olimpiai bajnoki címéhez! Ezen kiemelkedő sportsiker az egész magyar sport érdeme és aki ebből érdemtelenül próbál tőkét kovácsolni, az szégyellje magát! Risztov Éva elsősorban a családjáé, ezen felül aki őt ki szeretné sajátítani, az tévúton jár!"