Orosz foci

Capello csapatkapitányként számít Arsavinra

Az Európa-bajnokságon leszereplő orosz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Fabio Capello hisz Andrej Arsavinban, ezért újra az Arsenal szélsője viseli majd a csapatkapitányi karszalagot a szerdai, Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen.

Arsavin kap egy második esélyt, újra csapatkapitány lesz - Fotó: soccerplay.net

A helyi média felszólította az olasz szakembert, hogy vegye el a kontinenstorna során sokszor kritizált Arsavintól a tisztséget, de Capello - aki a holland Dick Advocaatot váltotta a Szbornaja kispadján - kedden már megbeszélte a dolgot a 31 esztendős játékossal.

"Mindenki megérdemel egy második esélyt" - mondta az angol válogatott korábbi edzője, aki Moszkva közelében készül az orosz nemzeti csapattal. "Itt a lehetőség, hogy bizonyítsa, még mindig fontos szerepe van a csapatban. Azt szeretném látni, hogy Arsavin a legjobbját nyújtja a pályán, és újra azzá a játékossá válik, akit mindenki örömmel lát futballozni."

Arsavin februárban, az Arsenalnál töltött zavaros egy év után kölcsönben visszatért korábbi klubjához, a szentpétervári Zenithez, ám korábbi formáját képtelen volt visszanyerni. Oroszországban őt tartották a legfőbb bűnösök között, amiért a válogatott a vártnál jóval gyengébben teljesített az Európa-bajnokságon, és már a csoportkörben búcsúzott a torna küzdelmeitől.

"Arsavin nem érdemli meg, hogy a nemzeti csapat kapitánya legyen. Nem rendelkezik a megfelelő tulajdonságokkal és képességekkel, hogy az együttest vezesse" - írta a Sovietsky Sport újság hasábjain Jevgenyi Lovsev, volt szovjet válogatott labdarúgó.

A 74-szeres válogatott Arsavin jövője egyelőre bizonytalan klubcsapatánál, sajtóértesülések szerint még a nyári átigazolási időszakban távozhat az Arsenaltól.

  • Oroszország - Elefántcsontpart 2012-08-15 17:00:00