London 2012

Öt verőhibát vétve az ötödik helyre csúszott az utolsó tusa előtt Tóth Adrienn

Közepesen sikerült a lovaglás a két szám után vezető Tóth Adrienn számára a londoni olimpia öttusaversenyében, így visszacsúszott az ötödik helyre a lövészettel kombinált futás előtt. A magyar versenyző korábbi eredményei alapján ezzel nem nagyon maradt esélye az éremszerzésre.

Tóth - aki nagyszerűen vívott és jól is úszott a nap folyamán - a versenyben vezetőként utolsóként lovagolt ki a pályára, amelyen mindössze az ukrán Irina Kohlova tudott hibátlanul végigmenni. Sajnos Tóth Adrienn sem csatlakozott hozzá, hiszen már a pálya elején verőhibákat követett el. A célig végül öt rudat vert le a lova, Warrenstown Q, így összesen 100 pontot vontak le az 1200 egységnyi alappontszámból.

Tóth Adrienn versenyez a női öttusázók lovaglás számában a 2012-es londoni nyári olimpián, a Greenwich Parkban 2012. augusztus 12-én.

Ezzel Tóth a 24. helyen végzett a lovaglásban, összesítésben pedig az ötödik helyre került hátra. A magyar idő szerint 19 órakor kezdődő kombinált számban az élre kerülő litván Laura Asadauskaite és a brazil Yane Marques mögött kilenc másodperccel indulhat. A harmadik helyhez képest hét, a negyedikhez viszonyítva egy másodperc Tóth hátránya, mögötte pedig 8 másodperccel következik a már említett Kohlova.

Kovács Sarolta, aki korábban nem tudta befejezni a lovaspályát a megadott időn belül, miután leesett a lováról, a 33. helyen áll, az előtte találhatóhoz képest több mint egy perc a hátránya, így az előrelépése gyakorlatilag csak visszalépés esetén képzelhető el.