London 2012

Neymarék csalódottak, de már a Konföderációs Kupára gondolnak

Szombat délután Mexikó csapata 2-1-re legyőzte Brazíliát az olimpiai futballtorna fináléjában. Habár Mano Menezes együttese jóval esélyesebbnek számított riválisánál, végül a mégsem tudta érvényesíteni a papírformát. Mexikó Oribe Peralta duplájával biztosította be győzelmét, Hulk hosszabbításban szerzett találata csak a szépítés volt elég a selecaótól.

A brazil fiatalok csalódottak ugyan, de még előttük a jövő

Meglehetősen nagy csalódásként élik meg a brazilok, hogy nemzeti csapatunk továbbra sem tud olimpiai aranyérmet szerezni. A világbajnokságok történetének legsikeresebb nemzete az ötkarikás játékokon immáron harmadik alkalommal jutott el a döntőig, de ahogy az első két fináléban, úgy a szombatiban sem volt képes győzni.

"Nagyom szomorú vagyok" - mondta Mano Menezes a Globoesporte-nak." Kiváló munkát végeztünk amíg eljutottunk a fináléig. Megérdemeltük volna az aranyérmet, de a döntőben nem tudtuk hozni a játékunkat. Habár számos lehetőségünk volt, képtelenek voltunk megszerezni az egyenlítő gólt. El kell ismernünk ellenfelünk érdemeit és gratulálnunk kell neki, hogy véghez vitte azt, amit mi is szerettünk volna" - vélekedett a szövetségi kapitány.

Az olimpián a brazil csapat egyik vezéralakja a Santos fiatal csillaga, Neymar volt. A 20 éves támadó sportszerűen nyilatkozott a találkozó után. "Mexikó legyőzött minket, mert jobban játszott nálunk" - mondta a brazil ESPN-nek Neymar. "A futballban vannak győzelmek és vereségek, nem számít mennyire akarod a sikert. Mi még mindig fiatalok vagyunk, nem széledünk szét és már a következő célokra kell gondolnunk. Szerdán már újabb mérkőzés vár ránk".

Az olimpia előtt a Milantól a Paris Saint-Germainhez szerződő Thiago Silva Neymarhoz hasonlóan már előre tekint. "Ennek a fiatal csapatnak a tagjai előtt még ott az egész élet. Reméljük jövőre a Konföderációs Kupa végén mi örülhetünk".