London 2012

Litván arany, magyar 20. hely az olimpia utolsó számában, női öttusában

Tóth Adrienn sokat csúszott vissza a női öttusa utolsó számában, a lövészettel kombinált futásban, így a 20. pozícióban zárta a londoni olimpia utolsó versenyszámát. Az első helyen a litván Asadauskaite végzett.

A versenyben a vívás után második, majd az úszás után vezető Tóth Adrienn a közepesen sikerült lovaglás miatt az ötödik helyről kezdhette az éllovasok mögött kilenc másodperces hátránnyal. Neki nem erőssége a futószám, így komoly előrelépésre nem számíthattunk tőle.

Tóth Adrienn érkezik a célba a női öttusázók kombinált számában a 2012-es londoni nyári olimpián, a Greenwich Parkban 2012. augusztus 12-én. A magyar sportoló a 20. helyen végzett.

Az első lövészetben ráadásul több hibát is vétett, így egy ötfős bolyba került, amely jócskán lemaradt az első két helyen haladó brazil Marques és a litván Asadauskaite mögött. Ráadásul ebben a csoportban is hátulra szorult a magyar verenyző, nyolcadikként ért az első 1000 méter végére a második lövészethez.

Ebben jól teljesített, a hatodik pozícióban hagyta el a lőállást, azonban a futás a várakozásoknak megfelelően nem sikerült jól, többen is újra megelőzték. Az utolsó lövészettől a 14. pozícióban indult el, miközben elöl Asadauskaite jól lőtt és jól is futott, nagy előnyt szerzett az utolsó futás végére. Marquesnek esélye sem volt felzárkózni, sőt, megelőzte őt a brit Murray is, akit természetesen óriási üdvrivalgás fogadott a stadionban. A sorrend már nem változott az utolsó métereken, litván arany-, brit ezüst- és brazil bronzérem született a londoni olimpia utolsó számában.

Tóth Adrienn a 20. helyen ért célba, míg Kovács Sarolta megtartotta a 33. pozíciót, amelyről a rosszul sikerült, leeséssel végződött lovaglás után indulhatott.

London 2012
Női öttusa, a dobogósok és a magyarok eredményei
1. Laura Asadauskaite (litván)
2. Samantha Murray (brit)
3. Yane Marques (brazil)
...20. Tóth Adrienn
...33. Kovács Sarolta