London 2012

Marosi és Kasza hibátlanul lovagolt, éremesélyesként vágnak neki a kombinált számnak

Mindkét magyar induló, Kasza Róbert és Marosi Ádám is hiba és időtúllépés nélkül teljesítette az öttusa harmadik számát, a lovaglást. Kasza a negyedik, Marosi az ötödik helyről várja a lövészettel kombinált futást, éremeséllyel.

Az utolsó számokra átköltözött a mezőny az angol főváros legrégebbi parkjába, az 1433-ban megnyitott Greenwich Parkba, ahol az ötkarikás játékokon a lovaglást is rendezték. A 23 ezer nézőt befogadó lelátók csaknem megteltek a harmadik tusa kezdetére. A rendezők a 12 akadályt "angolosan" díszítették fel, így például a londoni utcákról ismert piros postaládák vagy villanyoszlopok között ugrattak a indulók, a kettős akadály pedig a Stonehenge köveit idézte.

Kasza Róbert a hatodik, Marosi Ádám a hetedik helyről várta a harmadik számot, mindkét magyart a második csoportba sorolták be. Marosi Trinad nyergében vágott neki a lovaglásnak, és az olasz Riccardo de Luca után másodikként hibátlan lovaglást mutatott be. Marosi után máris a harmadik ilyen, a maximális 1200 pontot kiérdemlő teljesítménynek örülhettünk, ugyanis Kasza Connic nyergében (akárcsak de Luca) szintén egyetlen hiba nélkül, szintidőn belül lovagolt.

Kasza Róbert lovagol a férfi öttusázók lovaglás számában a 2012-es londoni nyári olimpián, a Greenwich Parkban 2012. augusztus 11-én. MTI Fotó: Kollányi Péter

A riválisok közül a zsinórban harmadik olimpiai aranyára hajtó orosz Andrej Mojszejev 1140 pontot kapott csak. Honfitársa, Aleksandr Leszun 1112 pontot lovagolt, a cseh David Svoboda 1132-őt, a kínai Cao Csung-zsung 1080-at kapott.

Az utolsó szám, a lövészettel kombinált futás magyar idő szerint 19:45-től kezdődik. Kasza Róbert a negyedik (3424 pont), Marosi Ádám az ötödik helyen áll (3416 pont), Svoboda, a kínai Cao és Leszun mögött. Kasza kilenc, Marosi tizenegy másodperces hátránnyal indulhat a záró számra.

"Várakozó állásponton vagyunk" - mondta az MTI-nek a lovaglás után Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - "Svoboda nagyon jó "kombájnozó", a kínai kevésbé, és Leszun is verhető."