Európa Liga

Szégyen! - nyilatkozta a Gent kiesését követően a belga klub technikai igazgatója

Amennyire elégedetten konstatálták a Videoton csütörtöki továbbjutását magyar részről, annyira bosszúsak voltak a belga Gent egyes képviselői. A klub technikai igazgatója, Michel Louwagie odáig ment, hogy nemes egyszerűséggel szégyennek nevezte a kiesést.

A Sporza nevű belga internetes portálnak nyilatkozva Louwagie rendkívül feldúltan elmondta, hogy aki látta a székesfehérvári meccset és a visszavágó első negyedét, az el sem tudja képzelni, hogyan voltak képesen vesztesen befejezni a párharcot. "Voltak lehetőségeink, hogy 1-0-ra alakítsuk az állást, de egy eszméletlen hibát követően lekontráztak minket, s onnantól kezdve nem volt esélyünk. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy felállunk a padlóról, mert elég tehetséges hozzá a csapatunk" - értékelte a találkozót Louwagie.

A Gent játékosai csalódottan vonulhattak le a pályáról csütörtök este

A csütörtöki mérkőzésen, emlékezhetünk, 0-1-nél a kapufát találták el a belgák, s gólok helyett két kiállítást sikerült begyűjteniük. A meccset követően a közönség a belga csapat vezetősége, köztük a technikai igazgató ellen is tüntetett, de ő a csapatra hárította a felelősséget: "Már többször kértem az edzői stáb tagjait, hogy alaposan mérjék fel csapatunk valós erejét, különben a bajnokságban is hasonló pofonba szaladhatunk. A vasárnapi Leuven elleni bajnokin hatalmas elszántságot várok a játékosoktól" - így Louwagie.

"Bosszantó, hogy az amiért egy szezonon át dolgozol, két mérkőzés alatt szertefoszlik. Ennek ellenére, sajnos be kell vallani, hogy ennek a csapatnak még túl erős az Európa Liga" - zárta mondandóját a belga ügyvezető.

A belga együttes a luxemburgi Differdange ellen is már csak nagy nehézségek árán harcolta ki a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában, most pedig végleg befejeződött számukra a nemzetközi szereplés az idei évre.