NB I

Hiába nyert a Győr, a szurkolók Pintér fejét akarják

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának nyitómérkőzésén a tavalyi bronzérmes Győri ETO 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Kaposvár együttese felett. Habár a somogyiak a találkozó 70. percéig jobban játszottak mint vendéglátóik, a hajrára elkészültek erejükkel és a Rába-partiak két pontrúgás után megfordították az eredményt.

Ellentétes előjelekkel vágtak neki a mérkőzésnek a felek, hiszen amíg a vendég kaposváriak a Debrecen legyőzésével óriási lelki pluszt kaptak, addig a bajnokesélyesnek titulált Győr hazai pályán sem tudta megszerezni első győzelmét.

Pintér Attila alakulatába sok új játékos érkezett a nyáron, a kisalföldiek számára pedig a csapatépítés folyamata a jelek szerint nem alakul zökkenőmentesen.

Az első félidőben a Kaposvár átgondoltabban, szervezettebben futballozott, több nagy helyzetet is kidolgozott. A 35. percben Oláh Lóránt egy kiváló indítás után a tizenhatos csücskénél cselezte magát tisztára, majd ballal káprázatos gólt ragasztott a hosszú felsőben (0-1). A lelátóról felzúgott "nincsen csapatunk" rigmus, sűrű füttykoncertek közepette nem találta meg a ritmust a Győr.

A szünet után ismét büntetőt rontott az ETO - a szezonban immár a harmadikat -, ennek ellenére a mérkőzés hajrájában megfordította az állást, és megszerezte a három pontot. A 82. percben egy jobb oldalról jövő beadást után a fiatal Varga Roland kotorta a hálóba a labdát (1-1), majd három perccel később a csereként beálló Dina fejelt a hosszú alsóba (2-1).

A Győr nagy nehezen megszerezte a győzelemért járó három pontot, de a csapat teljesítményét minősítette, hogy a csapat szurkolói kórusban követelték Pintér Attila vezetőedző távozását.

OTP Bank Liga 3. forduló
Győri ETO FC-Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-1)
Győr, 2000 néző, v.: Pánczél
gólszerzők: Varga R. (82.), Dina (85.), illetve Oláh (44.)
sárga lap: Svec (9.), Lipták (79.)
Győr: Sztevanovics - Svec, Lipták, Kamber, Dinjar - Pátkai - Koltai (Dina, 52.), Kronaveter, Trajkovics, Andric (Varga R., 39.) - Ahjupera (Strestik, a szünetben)
Kaposvár: Hajdúch - Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovics - Pedro - Kovács O., Safarics, Balázs B. (Haruna, 81.) - Oláh, Vrucina (Waltner, 56.)