NB I

László Csaba visszatámadott, tovább gyűrűzik balhéja Sousával

Nem ért véget a László Csaba kontra Paulo Sousa ügy: mint ismert, a jelenleg a litván válogatottat irányító László egy tévéműsorban próbált jó tanácsokat osztogatni Sousának, aki közleményben cáfolta, hogy ismeri Lászlót, egyben kikérte magának a rendreutasítást. Nos, a magyar edző egy fényképpel állt elő, amin együtt szerepel a portugállal.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy László Csaba a Sport TV Harmadik Félidő című vasárnapi adásában Paulo Sousával kapcsolatban azt mondta, egy külföldi edzőnek alkalmazkodnia kell a számára idegen környezethez, illetve hozzátette, hogy személyesen ismeri a portugált. Sousa hétfőn a vidi.hu-n megjelentetett közleményben tagadta, hogy valaha is találkozott, beszélt volna László Csabával, és hazugsággal vádolta meg.

László ma eljuttatott az nb1.hu-nak egy 2008-as fotót, amin a két tréner látható egy skóciai konferencián. A fénykép négy évvel ezelőtt egy skóciai edzői konferencián (SPL Elite Coaching Forum) készült, s a skót Premier League akkori tizenkét csapatának menedzsere (többek között László Csaba, Gordon Strachan és mások) mellett meghívottként Andy Roxburgh, Roy Hodgson jelenlegi angol szövetségi kapitány (menedzser), David Moyes (az Everton menedzsere) és Owen Coyle (a Bolton Wanderers menedzsere), valamint Paulo Sousa is ott volt, akkor még nem mint edző, hanem mint Roy Hodgson egykori játékosa az Internazionalénál. A fotón látható László és Sousa is.

"Két napig szinte éjjel-nappal együtt voltunk így tizennyolcan, együtt ettünk, ittunk, beszélgettünk, eszmét cseréltünk, közös fotók készültek. Szóval, ismerjük egymást. Nem tűrhetem, hogy azt állítsák rólam, valótlanságokat állítok, magyarán hazugnak nevezzenek. Beszéltem az ügyvédemmel, jogi útra tereljük az ügyet, hiszen megsértettek becsületemben és a jó híremet is kikezdték" – mondta a honlapnak László Csaba.

"Beszámolok az esetről a litván szövetségnek és a német edzőszövetségnek is – amelynek tagja vagyok -, alighanem az UEFA-nál is folytatása lesz a történetnek" – tette még hozzá László, aki korábban a Ferencvárost is dirigálta, és Lothar Matthäus segítőjeként tevékenykedett a válogatott mellett.

Folyt. köv...