London 2012

Gyenge kezdés után Neymarék kivégezték Dél-Koreát

Kedden este a Brazília együttese Dél-Koreával találkozott az olimpiai férfi labdarúgó-torna elődöntőjében, ahol bár az ázsiai ország kezdett erősebben, a brazilok végül mégis meglehetősen simán, 3-0-ra nyertek Leandro Damiao kettő, illetve Romulo egy találatával.

Dél-Korea-Brazília

Azok után, hogy Mexikó kisebb nehézségek árán, de bejutott a férfi olimpiai labdarúgó-torna fináléjába, Dél-Koreán, illetve Brazílián volt a sor, hogy megismételjék ugyanezt.

A nagy tét természetesen hatalmas terhet jelentett a játékosoknak, így nem is csoda, hogy az első tíz percben fejetlenség uralkodott a pályán, hiszen a labdarúgók rendkívül pontatlanul játszottak. Az első nagy helyzet aztán a koreaiak előtt adódott, méghozzá a 10. percben, amikor Kim Bo-Hyung tálalt Kim Hyun-Sung elé, aki a jobb oldalon csak a kapufát találta el. Két perccel később aztán újabb nagy lehetőség adódott az ázsiaiak előtt, Kim Hyung-Sung fejelt Ji Dong-Won elé, azonban a brazil védők csodával határos módon tisztázni tudtak.

Brazília csak az első negyedóra után vette magához a kezdeményezést, a 17. és a 21. perc között két-három nagy lehetőséget is kialakított az olimpiai torna favoritja, de sem Leandro Damiao, sem Romulo nem tudta kihasználni az adódó lehetőségeket.

A nagy áttörést végül a 38. perc hozta meg, amikor egy brazil kontrát követően Oscar passzolt ki a baloldalon érkező Romulónak, aki a kapus lába alatt a hálóba lőtte a játékszert (0-1).

 

A félidő ekkor azonban még nem ért véget, ráadásul hiába tűnt úgy, hogy a koreaiak kisebbfajta sokkot kaptak, ugyanis egy labdaszerzés után Ji habozás nélkül lőtt a 16-os jobb sarkáról, igaz, fölé.

A félidőben tehát Brazília 1-0-s előny birtokában vonulhatott az öltözőbe, azonban a ziccerek alapján az eredmény lehetett volna 2-2 is. Érdekesség, hogy a félidőben Dél-Korea 58%-ban birtokolta a labdát.

A koreaiak labdabirtoklási fölénye aztán a második játékrészben is tapasztalható volt, ám igazán komoly veszélyt csak pontrúgásból tudtak teremteni, míg a brazilok szinte minden helyzetüket kihasználták.

Az első ilyen az 57. percben történt, amikor Neymar baloldali cseleit követően középre passzolt, ahol ugyan egy csapattársa elcsúszott, Leando Damiao viszont kiváló ütemben érkezett, majd közelről a kapuba bombázott (0-2).

 

Hét perccel később aztán ismét Leandro Damiao volt eredményes, aki egy pazar Neymar-Oscar összjátékot követően szerezte meg saját maga második, csapata harmadik találatát (0-3).

 

A mérkőzés hátralévő részében Brazília átadta a területet Dél-Koreának, akik azonban továbbra is csak pontrúgásokból voltak képesek veszélyt teremteni, így a mérkőzés 3-0-s dél-amerikai sikerrel ért véget.

Győzelmének köszönhetően Brazília Mexikóval találkozik majd a fináléban, míg Dél-Korea Japánnal játszik a bronzéremért.

Olimpia, férfi labdarúgás
Dél-Korea-Brazília 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Romulo (38.), Leandro Damiao (57., 64.)