London 2012

Igazából nem is az ellenfelek jelentik a legnagyobb kihívást - Vajda

  • MTI

A kenu egyesek 1000 méteres számában címvédő Vajda Attila az előfutam után a középfutamban is második lett, így a papírformának megfelelően továbbjutott a szerdai nyolcas döntőbe a londoni olimpia hétfői versenynapján.

Vajda Attila a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kenu egyes 1000 méteres számának középfutama után Windsor közelében, a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán 2012. augusztus 6-án. Vajda Attila az előfutam után a középfutamban is második lett, így továbbjutott a nyolcas döntőbe. MTI Fotó: Kovács Tamás

"Már akkor tudtam, hogy nem lesz egyszerű feladatom, amikor megláttam a futambeosztást. Nyilvánvaló volt, hogy valaki ki fog esni. 100-150 méterrel a cél előtt megindítottam a hajrát, és arra mentem, hogy biztosan továbbjussak" - nyilatkozott a parton a szegedi kenus. ,,Rövid időn belül két pályát is le kellett eveznem, kihajtottam magam rendesen, el is fáradtam. Igazából nem is az ellenfelek jelentik a legnagyobb kihívást, hanem az időjárás, a szél, a hűvös idő. Ezek megnehezítik a dolgomat."

A pekingi aranyérmes kenus a körülményekről hosszabban is értekezett már honlapunknak.