London 2012

A pekingi döntő visszavágója következik pólósaink számára

  • VNA

A csoportkör zárásaként az olimpiai ezüstérmes amerikai válogatott ellen száll medencébe férfi vízilabda válogatottunk.

A magyar válogatott vasárnap délelőtt tornateremben edzett, délután volt vizes foglalkozás. Mindenki úgy gondolja, hogy nagyon fontos meccs következik, és nem pusztán azért, mert a további utunkat tudjuk befolyásolni az amerikaiak elleni eredménnyel. Az USA komoly csapat, amely külföldön játszó idegenlégiósait tavaly hívta haza és az év eleje óta együtt készülnek arra, hogy Londonban olimpiai döntőt nyerjenek.

A nyári kaliforniai edzőtáborozás során két hivatalos meccsen is legyőztek minket, de ezek az eredmények nem tekinthetők mérvadónak, hiszen a magyar olimpiai keret még csak akkor kezdte a közös munkát, s az utazás fáradalmaival az izmokban játszott. Aggodalomra ad okot azonban egy Kemény Dénes-nyilatkozat. Közvetlenül a Londonba utazás előtt egy-két napot közösen készült a szigeten a két csapat, s szövetségi kapitányunk a közös munka tapasztalatai alapján jelentette ki, hogy bár eddig nem tette, de most már az amerikaiakat is az olimpiai aranyvárományosok között tartja számon.

Az amerikai csapat ellen szükségünk van Biros Péter jó játékára is - Fotó: MTI

Ami tény: a pekingi döntő két részvevőjének mostani összecsapása a csoport 3-4. helyéről dönt. A meccs vesztese biztosan Horvátországgal negyeddöntőzik, a győztesre a spanyol-olasz találkozó győztese vár, ez utóbbi meccs a hétfői program utolsó mérkőzése lesz. "Ez a meccs nekünk nagyon-nagyon fontos, teljesen függetlenül attól, hogy hogy áll a tabella, és mi lesz a győzelem értéke. Azért, mert elkaptunk egy fonalat hozzáállásban, kezdünk elkapni egy fonalat védekezésben, hátrányban – a britek ellen már azért volt néhány pozitív jel. Ezt mindenképp tovább kell, hogy vigyük. Ha ez sikerül, akkor szerintem meglesz az eredménye" - nyilatkozta a válogatott honlapjának Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Férfi vízilabdatorna
A B csoport állása négy forduló után
1. Szerbia 7 pont
2. USA 6 pont
3. Montenegró 5 pont
4. Magyarország 4 pont
5. Románia 2 pont
6. Nagy-Britannia 0 pont

"Jó csapatuk van, nagyon erősek. Amit meg lehet tanulni a vízilabdából, azt ők megtanulták. Több kiemelkedő játékosuk van, a legjobb Tony Azevedo, kulcsfontosságú lesz, hogy hogy tudjuk majd őt kikapcsolni a játékból. Mindent összevéve úgy gondolom, hogy a mérkőzésnek mi vagyunk az esélyesei - ha úgy játszunk, ahogy tudunk" - tette hozzá Szivós Márton.

London 2012
férfi vízilabda torna - 5. forduló
11:00 Kazahsztán-Horvátország
12:20 Görögország-Ausztrália
15:10 Románia-Szerbia
16:30 MAGYARORSZÁG-USA
19:20 Nagy-Britannia-Montenegró
20:40 Spanyolország-Olaszország