London 2012

Módos Péter magabiztosan jutott negyeddöntőbe

Az 55 kg-os Módos Péter pontozással, két menetben legyőzte az üzbég Elmurat Tasmuradov a kötöttfogású birkózók nyolcaddöntőjében a londoni olimpián.

Módos Péter (kékben) küzd az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen a férfi kötöttfogású birkózók 55 kg-os kategóriájának nyolcaddöntőjében a 2012-es londoni nyári olimpián, az ExCel központban 2012. augusztus 5-én. Módos két menetben nyert. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ma megkezdődtek az olimpián a birkózók küzdelmei. A magyar csapatból elsőként az idén Európa-bajnoki ezüstérmes Módos Péter (55 kg) lépett szőnyegre, az üzbég Tasmuradovval, az Ázsia-bajnokság második helyezettjével került szembe a nyolcaddöntőben. Az első menetben másfél percig nem volt értékelhető akció, Módos ment térdelő helyzetbe, de remekül kivédekezte és ellenfele mögé került, így két pontot kapott.

A második menetben sem volt akció, így most az üzbégnek kellett térdelnie. A magyar versenyző egy remek akcióval megfordította ellenfelét, és megnyerte a második menetet is, vagyis bejutott legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben az ötszörös világbajnok iráni Hamid Szorjannal találkozik.

"Bemutatkozásnak nagyon jó volt ez a meccs, remélem, Peti megnyugodott egy kicsit" - mondta Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya az MTI-nek. "Az első mérkőzés mindig nehéz, talán a legnehezebb, nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A következő ellenfelem az iráni lesz, de bízom magamban, jó állapotban vagyok" - nyilatkozott Módos.