Holland Szuperkupa

Gólzáporos meccsen nyert a PSV az Ajax ellen - videó

  • SZA

A két legpatinásabb holland együttes párharcát a PSV nyerte, miután az eindhoveni csapat 4-2-re megverte legnagyobb riválisát, az Ajaxot a holland Szuperkupa döntőjében. A mérkőzésen nagyszerű iramban, egyformán támadtak a csapatok, kis túlzással még a két számjegyű eredmény sem volt elképzelhetetlen.

Nem indult neki túl jó előjelekkel az Ajax a mérkőzésnek a (találkozót hagyományosan az amszterdami ArenA-ban rendezik): már tavaly, sőt, tavalyelőtt is elbukta a trófea megnyerését, mindkétszer az ezúttal távolmaradó Twente ellen. Egyből meg is kapták, amire számítani lehetett, Toivonen egy bal oldali szögletet csúsztatott a hálóba a harmadik percben (0-1), majd Lens toldotta meg eggyel a vendégelőnyt (0-2; a mérkőzést hagyományosan az amszterdami ArenA-ban rendezik).

A hazaiak belga középhátvédje, Toby Alderweireld még szépíteni tudott Toivonenhez hasonló módszerrel a szünet előtt (1-2), de a PSV szőke svéd támadója egy nagyszerű szóló után közelről ismét betalált (1-3), amivel visszaállította a kétgólos különbséget.

Nem sokkal később a Phillips-gyáriak Hutchinsonja ért szerencsétlenül egy beadásba, mely átpattant a kapus fölött (2-3), izgalmassá téve a hajrát, de jött a végén Wijnaldum, és eldöntötte a Johan Cruijff-kupa sorsát: a rasztafrizurájától a nyáron megszabaduló szélvészléptű futógép Lens labdáját vitte lendületből tovább, majd egy Messitől ellesett mozdulattal pörgette Vermeer felett a kapuba (2-4).

Így kilencedik alkalommal nyerte a szezonnyitót Dzsudzsák Balázs egykori csapata, és megerősítette, bajnoki céllal vág neki a pénteken kezdődő pontvadászatnak.