NB I

A Debrecen 31 bajnoki után veszített csikócsapatával Kaposváron

Az egész kezdőcsapatát otthon hagyó Debrecennek nem volt esélye a pontszerzésre a Kaposvár vendégeként az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

A Debrecen 31 veretlen meccs után kapott ki - Fotó:haon.hu

A BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója miatt csikócsapattal állt ki a Debrecen a Kaposvár ellen. Kondás Elemér komplett kezdőcsapatát lecserélte a szerdai nemzetközi mérkőzéshez képest, sőt el se utaztak Szakályék a bajnokira. Így a kezdőcsapatban kapott helyet Ludánszki, Oláh, Lucas, Ferenczi, Csorba vagy Nikolics is. Érdekes, hogy már a szezon legelején úgy mérte fel a DVSC szakmai stábja, hogy labdarúgói nem bírnak heti két mérkőzést. Ugyanakkor az is igaz, hogy a BATE sem játszik hétvégén bajnokit, talán így próbálta Kondás Elemér kiegyenlíteni az erőviszonyokat. A kapuban hosszú idő után Vukasin Polekszics állt, de ezen a mérkőzésen ő sem emlékeztetett egykori csúcsformájára.

A Kaposvárnál Waltner Róbert ezúttal csak a kispadon kapott helyet, Oláh Vrucinával alkotta a hazaiak csatárkettősét. Safaric szabadrúgása volt az első jelentősebb megmozdulás, de komoly veszélyt nem jelentett a DVSC kapujára. A 10. percben egy szöglet találta teljesen üresen Zámbót, aki azonban a kaputól pár méterre nem találta el jól a labdát. A 14. percben Oláh Lóránt tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, de Ferenczi János az utolsó pillanatban blokkolni tudta a kapura tartó labdát. A 27. percben megszerezte a vezetést a Kaposvár: Zámbó 20 méterről bal lábbal elvégzett szabadrúgása a jobb oldali kapufáról vágódott a hálóba (1-0).

A 36. percben Zámbó akár végleg el is dönthette volna a mérkőzést, de egy szöglet után a háta mögé érkezett a labda, így nem tudta jól eltalálni. A somogyiak minden tekintetben a bajnok fölé nőttek, de ez nem is volt csoda, látva a DVSC összeállítását. A félidőben egygólos hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A fordulás után próbált támadóbban fellépni az első félidőt kapura lövés nélkül záró Debrecen. Az 57. percben Lucas volt az első, aki célba vette a hazai kaput, de veszélyt ez a lövés sem jelentett. Egy óra elteltével Okuka lépett ki a jobb oldalon, de ahelyett, hogy bepasszolt volna társának, átívelt a túloldalra, ahol senki nem volt. A 72. percben Zámbó duplázhatott volna, de 7 méteres fejese centikkel elkerülte a kaput. A folytatásban sem volt esélye a címvédőnek gólhelyzetek kialakítására, a Kaposvárnak pedig megfelelt az eredmény, így maradt az 1-0-s hazai siker. A Debrecen legutóbb 2011. május 22-én kapott ki magyar bajnoki mérkőzésen a Haladás ellen.

OTP Bank Liga
2. forduló
Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző, v.: Vad II
Gólszerző: Zámbó (27.)
Sárga lap: Hajdúch (88.), illetve Lucas (93.)
Kaposvár:Hajdúch - Hegedűs (Kovács O., a szünetben), Bank, Zámbó - Okuka, Horváth T. (Pedro, 71.), Safaric, Balázs B., Pavlovic (Jánvári, 78.) - Oláh L., Vrucina
DVSC: Poleksic - Bernáth, Ludánszki, Oláh G. (Dombi, 71.), Szűcs - Kulcsár T., Lucas, Spitzmüller, Ferenczi J. - Csorba (Vinicius, 76.), S. Nikolic (Pécsi, 71.)