London 2012

A britek ellen a védekezést kell gyakorolni - Varga Dániel

  • VNA

A magyar férfi vízilabda válogatott számára a győzelem ténye reméljük nem lesz kérdéses a britek ellen, de maga a játék sokkal fontosabb lesz, mint maga a két pont megszerzése.

Szombaton este (19.20) a legkönnyebb csoportmérkőzés következik a magyar férfi vízilabda válogatott számára. A házigazda Nagy-Britannia együttese reményeink szerint nem okoz majd komoly feladatot a mieinknek, így az Egyesült Államok elleni utolsó csoportmérkőzés előtt önbizalomból is feltankolhatnak Varga Dánielék. A kiváló pólós a magyar válogatott hivatalos honlapjának nyilatkozva beszélt a britek elleni találkozóról:

- Pénteken volt az utolsó olyan nap az olimpián, amikor erősebben lehetett edzeni. Ez azt jelenti, hogy bár délelőtt egy "individualistább" jellegű edzés volt, tehát a megszokottnál jobban rábízták az egyes emberekre, hogy mit csináljanak. Délután volt egy egyórás súlyzós edzés, amelynek során azért mindenki jól "beledörrentett". Az ezt követő vizes edzést masszívabb lábtempó illetve rövid, de nagyon erős, intenzív, fárasztó úszás jellemezte. Jól jelzi egyébként az edzés intenzitását, hogy délután labdát nem is kaptunk...

- Majd kaptok szombaton.... Volt megbeszélés, videózás, vagy az angolok elleni meccsre így külön nem készültetek?

- Azt mondom, hogy se többet, se kevesebbet nem csináltunk a holnapi meccsre készülve, mint a korábbi mérkőzések előtt. A szokásos volt a munkamenet, mondom, igazából az edzés intenzitása volt eltérő az eddig megszokottól, mármint hogy erősebb volt.

- Te személy szerint mit szeretnél látni, tapasztalni a holnapi meccsen a csapattól?

- A legfontosabb az, hogy jól védekezzünk végre. Ami elsősorban kevés gólt jelent, de én úgy gondolom, fontos, hogy a védekezés során ne csak csapat-, hanem egyéni sikerélmények is legyenek. Gondolok itt a jól sikerült, hatékony blokkokra, a visszasegítésekre, sokkal több labdaszerzésre és minden olyan elemre, ami a védekezést segíti.

- Van esetleg olyan megfogalmazott cél, hogy hány gólnál többet nem szabad kapni?

- Nem beszéltünk ilyesmiről. Azt hiszem, inkább az a feladat, hogy az ötödik meccsünkre, amit az USA ellen vívunk, olyan lendülettel menjünk oda, hogy az első pillanattól kezdve jól tudjunk játszani. Ezt pedig már a holnapi mérkőzésen lehet és kell megalapozni.

Az ellenfélről el kell mondani, hogy a rendező jogán indulhat a tornán, nem tartozik a sportág nemzetközi középmezőnyéhez sem, de természetesen nagyon komolyan veszik az olimpiai szereplést. A felkészülés utolsó néhány hónapjára szaktanácsadóként szerződtették Kásás Zoltánt is, aki másodedzőként a kispadon is segíti a szövetségi kapitány munkáját. Nemrégiben a dublini felkészülési tornán találkozott a két csapat, akkor sima, 13:8-as magyar győzelem született.

A Magyarország-Nagy-Britannia összecsapásról 19:20-tól élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n.