Finn rali

Továbbra is Loeb vezet

  • VNA

A sorozatban nyolcszoros vb-győztes, a pontversenyben éllovas francia Sébastien Loeb továbbra is vezet a Finn-ralin, a világbajnokság nyolcadik futamán.

A hétvégén a 13. állomásból álló idei rali világbajnokság 8. versenyét rendezik Finnországban. A pénteki második nap után továbbra is a francia Sebastien Loeb vezet. A szintén Citroennel versenyző Mikko Hirvonenn áll pillanatnyilag a második helyen, aki alig öt másodperccel van elmaradva a franciától. Érdekessé, hogy Hirvonen idén még nem nyert versenyt és négyszer is éppen Loeb mögött lett második. A francia ralis az idei hét versenyből ötöt megnyert és jó úton halad az újabb bajnoki cím felé.

A finn verseny harmadik helyén egy másik hazai versenyző áll, Jari-Matti Latvala hátránya is viszont csupán 15 másodperc Loeb mögött. "A 15 másodperc önmagában nem sok különbség, de a finnországi pályákon nehéz előnyt kicsikarni bárkivel szemben. Egyelőre nem látom, hogy hol tudnánk Loebön hozni, a Citroen jelenleg nagyon gyors" - nyilatkozta Latvala a pénteki versenynap után. A vb-pontversenyben a nyolcszoros világbajnok Loeb vezet 145 ponttal, a 107 pontos Hirvonen előtt."

Eredmények
Finn rali, 2. nap
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën DS3) 1.20:30.4 ó
2. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Citroën DS3) 5 mp h.
3. Jari-Matti Latvala, Mikka Anttila (finn, Ford Fiesta RS) 15.3 mp hátrány