London 2012

Bár nem jutott a döntőbe, egyéni csúcsot javított Gyurta Gergely

  • MTI

Gyurta Gergely a 12., Kis Gergő pedig a 19. helyen végzett 1500 méteres gyorsúszásban a londoni olimpia pénteki versenynapján.

Gyurta Gergely egyéni rekordja ellenére sem jutott a finálébaKis a második előfutamban szerepelt, s a táv egyharmadáig jól tartotta magát, aztán elfáradt és fokozatosan visszaesve 15:21.74 perces idejével futamában ötödik lett. A 200 m mellen olimpiai bajnok Gyurta Dániel öccse, Gergely pedig a következő nyolcasban a táv második felében jól tempózva 15:04.22 perccel negyedikként csapott célba.

,,Most nem éreztem magamban az erőt, az olimpia előtt két héttel pszichés fáradtságot éreztem, itt Londonban pedig két napja érzékeltem magamon, hogy nem vagyok elég friss" - mondta a 400 gyorson hatodik Kis. ,,Összességében azonban sikeres olimpiának ítélem a londonit. 2004-ben nem jutottam döntőbe, 2008-ban pedig hatodik voltam, akárcsak itt pár nappal ezelőtt. Az állóképességemmel nincs gond, az edzőm jó, folytatjuk otthon tovább."

,,Tizenhat századot javítottam az egyéni csúcsomon, aminek nagyon örülök, sikerült 15 perc környékén célba érnem, ahogy terveztük" - értékelt Gyurta. ,,Teljesen elégedett vagyok, de már akkor is az voltam, amikor kijutottam az olimpiára. Természetesen inspirált, hogy a bátyám olimpiai bajnok lett. Amikor verseny közben jelentkeztek a holtpontok, és nagyon fájt, erőt adott az ő sikere, és úgy voltam vele, ha ő kibírta, akkor én is kibírom."