Bundabotrány

Több mint egyéves eltiltást kér a szövetség a Juventus edzőjének

  • MTI

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) tizenöt hónapos eltiltást kér a Juventus vezetőedzője, Antonio Conte számára. A szakemberre egy, a bundaügyben érintett, meg nem nevezett futballista tett terhelő vallomást.

A vád szerint Conte 2011 májusában a Siena trénereként tudott két mérkőzés eredményének a befolyásolásáról, mégsem jelentette a visszaéléseket, ezzel szabályszegést követett el. A FIGC tizenöt hónapos eltiltást kér Conte segítőjének, Angelo Alessiónak is.

Antonio Conte, a Juventus vezetőedzőjeként 2012-ben.

Az ügyet a FIGC fegyelmi bizottsága vizsgálja, amely augusztus 10-ig hozza meg döntését. Conte az ügy tisztázása érdekében szembesítést szeretett volna a rá terhelő vallomást tett játékossal, de ezt a testület elutasította.

"Újabb támadás érte a klubunkat" - mondta Andrea Agnelli klubelnök, aki ezzel az úgynevezett calciopoli botrányra utalt, amelynek következtében - amikor játékvezetők lefizetésével manipulálták mérkőzések eredményeit - megfosztották a torinóiakat a 2005-ben és 2006-ban szerzett bajnoki címeiktől és a másodosztályba száműzték őket.

A Sienát már szerdán elmarasztalták, a csapat hat büntetőponttal kezdi a Serie A 2012-2013-as szezonját. A bundabotrányban 13 klub 45 játékosa és néhány edző érintett az első osztálytól az alacsonyabb szintekig.