London 2012

Ötödik lett a sérült Joó Abigél

Ipponnal kapott ki a sérülten versenyző Joó Abigél a francia Audrey Tcheumeotól a bronzmérkőzésen, ezzel az ötödik helyen zárta a londoni olimpia cselgáncsversenyében.

Az előző mérkőzésen a lengyel Pogorzelec ellen végrehajtott bravúr után vereséggel fejezte be az olimpiát Joó Abigél.

A 78 kg-os mezőnyben szereplő cselgáncsozónő ipponnal kapott ki a világ- és Európa-bajnok francia Tcheumeotól, miután a harmadik percben egy combdobást megkontrázott a színes bőrű ellenfél, és hanyatt dobta a magyar judóst.

A magyar judoka számára így is szenzációs eredmény az ötödik hely, a negyeddöntőben ugyanis térdsérülést szenvedett az amerikai Harrison ellen, és úgy tűnt, hogy fel is kell adnia a versenyzést.

,,A testsúlyomat nem bírta el a jobb lábam, pedig ez elég fontos a dobásaimnál" - mondta Joó Abigél, aki elárulta, hogy nem sokat gondolkozott sérülése után a folytatáson:

,,Amikor megkérdezték, hogy kiállok-e, mondtam persze, hogy kiállok, pedig akkor még annyira fájt a lábam, hogy megmozdítani sem tudtam. Az orvos azt mondta, hogy a porc sérült, s ha küzdök, akkor se lesz rosszabb. Kaptam rá egy szép kötést, meg fájdalomcsillapítót. Más is küzdött már így, Hédinek is szét van szakadva a combja."

Az 57 kg-os Karakas Hedvig szintén sérülten cselgáncsozva lett ötödik Londonban.

Pánczél Gábor szerint a francia ellen is volt esélye tanítványának.

,,Már az előző mérkőzés is egy csoda volt, most ugyanúgy álltunk oda. Volt egy apró taktikai oka, hogy nem sikerült eldobni a franciát, vékonyabb volt ugyanis a ruhája, így lecsúszott róla a fogás. De a dzsúdó ilyen, egészséges emberek is a hátukra esnek."

A nyolcfős magyar cselgáncsküldöttségből utolsóként Bor Barna lép tatamira pénteken. A mérleg eddig egy ezüst- (Ungvári Miklós), egy bronzérem (Csernoviczki Éva) és két ötödik hely (Joó Abigél, Karakas Hedvig). Csoknyai László, Madarász Tamás és Mészáros Anett helyezetlenül zárt.