London 2012

A brit és az orosz kormányfő is a helyszínen nézte meg Joó Abigélékat

  • MTI

David Cameron brit kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök is megtekintette csütörtökön a londoni olimpia cselgáncstornájának helyosztóit a ExCel központban.

Putyin érkezésére számítani lehetett, hiszen maga is dzsúdózik, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke, aki rendszeresen megtekinti a sportág világversenyeit. Ott volt a 2010-es bécsi Eb-n is, amikor Joó Abigél aranyérmet nyert. A 78 kg-os magyar versenyzőnek ezúttal nem hozott szerencsét Putyin, mivel sérülten kikapott a bronzmérkőzésen.

A két politikus látogatása előtt hirtelen megduplázódott a biztonsági személyzet minden be- és kijáratnál, illetve a tribünök előtt öltönyös testőrök jelentek meg, ettől eltekintve a szervezők igyekeztek diszkréten megoldani érkezésüket.

A 100 kg-os férfiak küzdelmeiben Putyin Tagir Hajbulajevnek, Cameron pedig a 78 kg-os nőknél Gemma Gibbonsnak szurkolhatott. Előbbi örülhetett jobban, Hajbulajev ipponnal nyert a döntőben, s boldogan kiintett az ingujjra vetkőzve tapsoló Putyinnak.

Gibbons a fináléban attól az amerikai Kayla Harrisontól kapott ki, aki ellen Joó Abigél nyerésre állt, amikor megsérült a negyeddöntőben.

Olimpiai cselgáncstorna, London
férfiak, 100 kg  
   
1. Tagir Hajbulajev (Oroszország)
2. Naidan Tuvshinbayar (Mongólia)
3. Dimitri Peters (Németország) és Henk Grol (Hollandia)
   
nők, 78 kg  
   
1. Kayla Harrison (Egyesült Államok)
2. Gemma Gibbons (Nagy-Britannia)
3. Mayra Aguiar (Brazília) és Audrey Tcheumeo (Franciaország)
...5. JOÓ ABIGÉL