London 2012

Mészáros Anett bírói döntéssel esett ki

  • VNA

Első mérkőzésén, hosszabbítás után, bírói döntéssel bukott el a német Kerstin Thiele ellen, így számára véget ért az olimpia.

Mészáros Anett a német Kerstin Thiele ellen szenvedett vereséget a női cselgáncsozók 70 kg-os súlycsoportjában

A női cselgáncsozók 70 kg-os súlycsoportjában az első körben erőnyerő Mészáros Anett ellenfele a második fordulóban a német Kerstin Thiele volt. Nem volt ideális a magyar cselgáncsozó felkészülése, mert az olimpia előtti két évben háromszor (kétszer is a térdével, egyszer ráadásul keresztszalag szakadással) is sérült volt. Pekingi hetedik helyeztettünk Thielével eddig ötször találkozott, legutóbb 2011 áprilisában az isztambuli Eb-n Anett győzött a német versenyző ellen, akivel szemben összesítésben 3-2 a mérlege.

A kétszeres vb-ezüstérmes magyar kezdett aktívabban, először ellenfelét figyelmeztették, majd az öt perces menet felénél a mi versenyzőnket is megintették. Negyven másodperccel a vége előtt a német dzsúdóshoz kellett rövid ápolásra hívni orvost, mert vérzett a keze, de utána folytatódhatott a küzdelem. A vége előtt egyetlen másodperccel Thiele még egy veszélyes akciót indított, de Mészáros zseniálisan kifordult a gáncskísérletből. 

Mivel nem volt pont öt perc alatt, így jöhetett a három perces hosszabbítás az ún. aranypontért. Ebben percekig dögönyözték egymást a felek, de eredmény nélkül. Mindkét dzsúdós nagyon fáradtnak tűnt már a tatamin, de nem tudtak akciót végrehajtani ellenfelükön. A három perc letelte után a bírók döntöttek, és mivel mindhárom bíró a kék zászlót emelte fel, így az ilyen színű ruhában versenyző német jutott tovább, Mészáros pedig helyezetlenül zárt második olimpiáján.