London 2012

Cseh László a második idővel döntős 200 vegyesen

Cseh László a második elődöntőt megnyerve, összesítésben a második legjobb idővel bejutott a 200 méteres vegyesúszás csütörtöki döntőjébe a londoni olimpián.

Cseh László, miután második helyen ért célba a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében, a Vizesközpontban 2012. augusztus 1-jén. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az eddig a várakozásoktól messze elmaradt Cseh László (400 vegyesen és 200 pillangón olimpiai ezüstérmesként nem jutott döntőbe) a rövidebbik vegyesúszószámban a legjobb idővel került az elődöntőbe. 50 méteren után egy századdal világcsúcs-részidőn belül fordult Cseh, a hát után is elsőként érintette a falat a brazil Thiago Pereira előtt. A brazil próbált felúszni a magyarra mellen, de nem tudta megelőzni. Cseh Laci mintaszerűen úszva, fél testhosszal nyerte a második előfutamot, és az amerikai Ryan Lochte mögött a második legjobb idővel (1:56.74 p) jutott a holnap esti döntőbe. A kedden minden idők legeredményesebb olimpikonjává előlépett, szintén amerikai Michael Phelps a harmadik eredménnyel kvalifikálta magát a fináléba.