Férfi kézilabda

A magyar átlövő távozása megosztotta a katalán szurkolókat

Több hetes huzavona után szerdán véget ért Nagy László szappanoperája - írja a katalán Mundo Deportivo sportlap internetes kiadása. A londoni olimpián már a magyar válogatott színeiben pályára lépő átlövő nem tölti ki a következő szezon végéig szóló szerződését a Barcelonánál, és az MKB Veszprémben folytatja pályafutását.

Nagy a spanyol COM Radio adásában elmondta, szeretné megköszönni a klubnak és a szurkolóknak az elmúlt 12 évet, amit Barcelonában töltött. Miután sok sikert kívánt a csapatnak a következő szezonra, átigazolásának körülményeire is kitért. "Szerettem volna maradni, a klub is szerette volna, hogy maradjak, mégsem tudtunk megegyezni" - nyilatkozta Nagy László. "A Barca a világ legjobb csapata. A Veszprém azonban hosszú ideje meg akart szerezni, az elmúlt években háromszor-négyszer is megpróbálkozott a tárgyalásokkal."

A 31 éves kézilabdázó Enric Masippal, a korábbi legendás átlövővel, a Barcelona jelenlegi technikai vezetőjével való kapcsolatáról is beszélt.

"Amikor ide szerződtem Katalóniába, úgy tekintettem rá, mint második apámra. Rengeteget tanultam tőle, amiért hálával tartozom neki. Csakis szép emlékeket őrzök róla. Xavi Pasqual vezetőedzőnek is köszönettel tartozom, amiért bízott bennem. Fantasztikus érzés és megtiszteltetés volt, hogy külföldiként viselhettem a csapatkapitányi karszalagot."

Nagy László tizenkét, sikerekkel teli esztendőt töltött Barcelonában - Fotó: telesport.hu

A barcelonai klub hivatalos közleményében csupán annyi részletet árult el a tárgyalásokról, hogy a Veszprémből július 15-én érkező ajánlata nem érte el a kívánt összeget, ezért úgy tűnt, befejeződnek a megbeszélések. Később azonban a magyar egyesület emelt az átigazolási díjon, ezért a két klub egyezségre jutott. A közleményben rögzítik, a jobbátlövő poszt Ángel Montoro és Eduardo Gurbindo révén be van töltve.

Nagy László a Facebookon írt levelében tudatta döntését a katalán szurkolókkal, amely a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szerint rendkívül nehéz volt az ő és családja számára egyaránt, azonban "szakmai és személyes okok miatt így a legjobb mindenkinek". A londoni olimpián már Mocsai Lajos együttesében szereplő átlövő hozzátette, nagy várakozásokkal tekint veszprémi szereplése elé, mely során közel lehet a szeretteihez.

A magyar kézilabdázó távozása megosztotta a katalán klub drukkereit. Vannak, akik köszönetüket fejezték ki Nagy Lászlónak, olyanok is akadtak azonban, akik kemény kritikát fogalmaztak meg vele szemben.

"A szavakat elfújja a szél..." - írja az egyik fanatikus. "A klubbal szemben mutatott viselkedése szánalmas volt. Lehetne bátor és kimondhatná, hogy a szakmai és személyes okok valójában anyagi okok. Nincs semmi gond, ő csak egy zsoldos."

"Remélem, jó messzire megy Barcelonától és nem találkozunk egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, mert azt a füttykoncertet, amit kap, még az eszkimók is hallani fogják" - kommentálta Nagy László távozását egy olvasó.